Tom Hardy spyttede på stjerne-kollega – og fik rollen som Mad Max

Der var hård kamp om den ikoniske rolle
Billede
(© Warner Bros. )

Den vilde og langvarige castingproces til den dengang længe ventede Mad Max: Fury Road, skildres i den kommende bog ’Blood, Sweat & Chrome: The Wild and True Story of Mad Max: Fury Road’ af Kyle Buchanan.

Vulture har frigivet et uddrag fra bogen, hvor det afsløres, at det i sidste ende stod mellem Tom Hardy, Armie Hammer og Jeremy Renner, som bud på en ny Max Rockatansky.

Andre kendte stjerner var også i spil til den ikoniske rolle, bl.a. Heath Ledger, Joel Kinnaman, Michael Fassbender og Eric Bana.  

Skribenten Kyle Buchanan, som også er skribent for New York Times, beretter:

- Hen mod slutningen af castingprocessen stod Hardy i front sammen med Jeremy Renner og Armie Hammer som spidskandidater. Hardy og Hammer skule endda prøve en scene sammen som en del af deres audition, og da Hardy skar tænder og derefter spyttede på sin scenemakker, sagde Hammer til Miller, at Hardy var mere egnet til rollen som Max end han selv var. 

Også kameramand Todd Matthew Grossman, som filmede deres auditions, fortæller om processen:

- Jeremy og Armie var lige pragtfulde, men der var noget ved Tom, som gjorde at, det føltes som om, at det uden tvivl var Max der var i rummet. Han havde sådan et tørt og undertrykt følelsesmæssigt udtryk, som man ville finde i en post-apokalypse, og under det lå en foragt for verden begravet. Der var en intensitet der brændte igennem linsen.

Filmens hovedrolle, Tom Hardy, udtaler sig også til Buchanan:

- Til at start med var det intimiderende, for Mad Max er jo synonymt med Mel Gibson, og det er en højtelsket karakter.  

Bogen, der består af interviews of udtalelser fra folkene bag ’Mad Max: Fury Road’, indeholder flere samtaler mellem Buchanan og filmens Instruktør & manuskriptforfatter George Miller:

- Jeg havde samme fornemmelse af Tom, som jeg havde da Mel Gibson første gang trådte ind i rummet. Der var en form for charme med kant, en dyrisk karisma. Man ved ikke hvad der foregår i deres inderste, og alligevel er de enormt attraktive.

- Al karisma er paradoksalt. Både Mel og Tom er meget imødekommende og varme, og du føler, at du kunne være deres bedste ven. På samme tid er der noget skjult, reserveret og utilgængeligt. Det tror jeg, at man kan mærke igennem skærmen, og det er en kvalitet Tom besidder. Det kunne jeg se på hans arbejde i 'Bronson'.

Bronson var Tom Hardys samarbejde med den danske instruktør Nicolas Winding Refn.   

Bogen ’Blood, Sweat & Chrome: The Wild and True Story of Mad Max: Fury Road’ udkommer den 17. marts i Danmark.