Fifty Shades-skuespiller skal spille mystisk Marvel-rolle

Udvidelse af Spider-Mans univers
Fifty Shades Darker / Focus Features
(© Fifty Shades Darker / Focus Features)

Marvels filmiske univers sænker absolut ikke farten efter succesen med Spider-Man: No Way Home, der desuden stadig kan ses i de danske biografer.

Nu udvides superhelte-paletten nemlig med en spin-off-film, hvor vi for første gang i MCU skal stifte bekendtskab med karakteren Madame Web.

Nu har Dakota Johnson bekræftet, at hun skal spille rollen.

Den 32-årige skuespiller er bl.a. kendt for roller i alsidige titler som Fifty Shades of Grey-filmene, The Social Network og A Bigger Splash samt Suspiria, Bad Times at the El Royale og The Peanut Butter Falcon.

LÆS OGSÅ: Efter hård kritik: Spider-Man-stjerne går til modangreb

Verden mødte første gang den mystiske Madame Web i tegneserien The Amazing Spider-Man i 1980, hvor hun dukkede op for at hjælpe Spider-Man som en slags mentor.

Karakteren har normalt en birolle i Spider-Man-universet, hvor hun optræder som en blind, lam og ældre kvinde, der er tilsluttet en netlignende maskine, der er nødvendig for at holde hende i live.

Madame Web er desuden en clairvoyant mutant med evnen at se ind i fremtiden. Senere i tegneserierne giver hun dog sine evner videre til Julia Carpenter aka Spider-Woman, der således blev den næste Madame Web.



Det kan altså tyde på, at Dakota Johnson ikke skal spille den oprindelige og ældre Madame Web, men derimod den yngre udgave.

Hvorvidt vi får den oprindelige Madame Web at se, vides endnu ikke - og altså heller ikke, hvem der i så fald skal spille hende.

S.J. Clarkson er udset til at instruere filmen, der bliver en del af det fortsat voksende univers af Marvel-karakterer.

Instruktøren har tidligere dirigeret taktstokken på afsnit af serier som 'Succession', 'Collateral' og 'Orange Is the New Black' samt ikke mindst Marvel-serierne 'The Defenders' og 'Jessica Jones.

Det er Matt Sazama og Burk Sharpless, der skriver manuskriptet til filmen om Madam Web, hvilket de også har gjort på en anden Spider-Man spinoff, nemlig Morbius med Jared Leto i titelrollen.