Ben Affleck afslører: Derfor blev hans Batman-solofilm aldrig til noget

Stjernen tager asked med superhelte-rollen
Billede
(© Warner Bros.)

Ben Affleck har i en række interviews åbnet op omkring sin problematiske tid som Batman, som afsluttes senere i år med en sidste optræden i The Flash.

Skuespilleren har ikke haft den nemmeste tid i superhelterollen. Faktisk startede det med stor modstand fra fans, der lavede en underskiftningindsamling for at få stjernen fyret. I en samtale på The Howard Stern Show fortæller Affleck, at han blev "såret" over reaktionen.

Planerne var ellers store, udover at optræde i Batman v Superman: Dawn of Justice og Justice League, så skulle Ben Affleck også lave sin egen Batman solofilm, 'The Batman', som han både medvirkede i, skrev og instruerede.

LÆS OGSÅ: Stjerne fra Thomas Vinterberg-film var tæt på at blive Batman

Men i januar 2017 trak stjernen sig fra instruktørposten, og langsomt faldt projektet sammen. Det blev overtaget af instruktør Matt Reeves, der som bekendt endte med at hyre Robert Pattinson ind til rollen som Batman.

Ben Afflecks manglende interesse for solofilmen og rollen kom bl.a. som følge af hans medvirken i Justice League, fortæller han til Los Angeles Times:

- Det var en forfærdelig oplevelse, grundet en sammenblanding af ting: mit eget liv, min skilsmisse, at være for meget væk, de konkurrerende dagsordner og så Zack Snyders personlige tragedie (datterens selvmord, red.) og reshoots.

- Det var bare den værste oplevelse. Det var slemt. Det var alting, jeg ikke kunne lide ved det. Det førte til øjeblikket, hvor jeg sagde: "Jeg vil ikke det her mere".

Ben Affleck har været åben omkring bl.a. sit alkoholmisbrug, som også var med til at få stjernen til at ramme et bristepunkt. Han har ændret kurs i livet og har en ny indstilling til sit arbejde:

- At instruere Batman er et godt eksempel. Jeg kiggede på det, og tænkte "Jeg bliver ikke glad af at lave det her". Personen, som laver det her, bør elske det.

- Det forventes, at du altid gerne vil lave ting som disse, og jeg ville formentlig have elsket det, da jeg var 32 eller sådan noget. Men jeg var på et punkt, hvor jeg begyndte at forstå, at det ikke var det værd.

LÆS OGSÅ: Spilletid afsløret: 'The Batman' bliver den længste film om superhelten

Han var dog ikke helt alene om at træffe valget om at forlade Batman-rollen. Han fortæller nemlig, at hans gode ven Matt Damon var en "hovedindflydelse" på afgørelsen:

- Jeg vil lave ting, som gør mig glad. Så lavede vi The Last Duel og havde så meget sjov. Jeg var ikke stjernen, jeg var ikke sympatisk. Jeg var en skurk. Jeg var ikke alle de ting, som jeg troede, jeg skulle være, da jeg begyndte, og det var alligevel en vidunderlig oplevelse.

Men det hele skal ikke være så surt, fordi Ben Affleck fortæller, at hans sidste optræden som 'The Flash' har været hans allerbedste oplevelse som Nattens ridder:

- ... mine favoritscener som Batman … som jeg har lavet, er i 'The Flash'.

Det fortæller han til The Herald Sun, hvor han også udtrykker sit håb om, at Warner Bros. bibeholder hans nye Batman-udgave i den endelige version af filmen.

- Da jeg lavede det, var det virkelig sjovt og virkelig, virkelig tilfredsstillende og opmuntrende, og jeg tænkte: "Wow - jeg tror, jeg endelig har regnet den ud".

Dermed kan man sige, at Ben Affleck afslutter sin Batman-karriere på et højdepunkt. Vi glæder os i hvert fald til at se 'The Flash', hvor Michael Keaton også vender tilbage i Batman-rollen.

'The Batman' med Robert Pattinson får premiere den 3. marts.