11 actionfilm du kan glæde dig til i 2022

Booom! Krash! Bang!
Operation Fortune: Ruse de guerre / SF Studios
(© Operation Fortune: Ruse de guerre / SF Studios)

Action-genren i sin rene form er et sjældent syn i biografen, men i kombination med fx adventure, komedie eller thriller er den ofte på plakaten. Vi har kigget nærmere på 11 kommende actionfilm i 2022. Bemærk, at vi har placeret superheltefilm på sin egen liste for sig selv.

Filmene er listet efter kronologisk rækkefølge efter premieredato. Klik på titlerne for at læse mere.

Uncharted / SF Studios

Uncharted - 10. februar 

Hvis Indiana Jones havde en lillebror, ville det formentlig være Nathan Drake. Den populære spilkarakter går her til filmen og personificeres af Tom Holland, der bl.a. er kendt som Spider-Man i Marvels univers. Han får følgeskab af Mark Wahlberg i rollen som Sully, hans makker og mentor. 
 
De to drager nu ud på en farefuld mission sammen. Forvent således action, adventure og halsbrækkende stunts i filmen, som bygger på PlayStation-serien Uncharted. Derudover ses danske Pilou Asbæk i en lille rolle. 

Action-stjernen Jason Statham og instruktøren Guy Ritchie bringer næsten altid det bedste frem i hinanden (bare se på Snatch og Wrath of Man) - og i Operation Fortune er makkerparret igen tilbage. 
 
I filmen spiller Statham rollen som MI6-agenten Orson Fortune, der sammen med sit hold rekrutterer en af Hollywoods største filmstjerner til at gå undercover på en mission. Fortune har nemlig fundet ud af, at en ny dødsensfarlig våbenteknologi er blevet solgt og kommet i de forkerte hænder, hvilket kan forskyde verdens magtforhold. 

Ambulance / UIP

Ambulance – 24. marts 

Hvis man var blevet spurgt om, hvilken dansk film Hollywood ville genindspille, så var det nok ikke Ambulancen med Thomas Bo Larsen fra 2005, der først dukkede op på lystavlen. Men det er ikke desto mindre, hvad der er sket - og det er ingen ringere end Michael ”Transformers” Bay, der instruerer de eksplosive begivenheder.  

Filmen handler om Danny og hans adoptiv-bror, som vil begå et røveri for at skaffe penge til hans kones medicinregninger. Kuppet går dog helt galt, og snart er de på flugt fra politiet i en stjålet ambulance. Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II og Eiza González ses på rollelisten. 

The Northman – 13. april 

Danske Claes Bang er at finde på rollelisten til den nye film af auteur-filmskaberen Roger Eggers. Ingen tvivl om, at det IKKE bliver en almindelig actionfilm, men ud fra traileren at dømme, er der masser af slåskampe, brutale hævntogter og muskuløse vikinger i The Northman. 
 
Alexander Skarsgård spiller hovedrollen i filmen, som bl.a. også har Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy og Ethan Hawke på rollelisten.  

The Lost City / UIP

The Lost City – 28. april 

Action-eventyret ligner en fed blanding af komik og adventure med to virkelig charmerende hovedroller i Sandra Bullock og Channing Tatum.  

Bullock spiller forfatteren Loretta, der på en bogturné forsøges kidnappet, hvilket leder til et eventyr i junglen. Alan, som har stået model til helten i Lorettas bøger, vil nu bevise sit værd i det virkelige liv og beslutter sig for at redde Loretta. 

Brad Pitt og Daniel Radcliffe er også at finde i den stjernespækkede film.

Unbearable Weight of Massive Talent / Nordisk Film

Nicolas Cage spiller Nicolas Cage I en film om Nicolas Cage. Ja, du læste rigtigt, der er tale om en selvironisk, metafilm om den karismatiske skuespiller, hvis karriere er gået i stå, og økonomi derfor trænger til en uventet saltvandsindsprøjtning. 
 
Cage tager imod et tilbud på 1 mio. dollars for at komme til fødselsdagen hos en farlig mand, men inden han har set sig om, bliver han rekrutteret af CIA. Det hele ser ret gakket og action-fyldt ud og som en perfekt film for både folk, der elsker og de, der hader Nicolas Cage. 

Top Gun Maverick / UIP

Top Gun: Maverick – 26. maj 

Efterfølgeren til en af Tom Cruises største hits fra 1980’erne har været på trapperne længe, hvor Corona-nedlukninger har udskudt biografpremieren flere gange. Nu håber vi på, at Top Gun: Maverick endelig får luft under vingerne til maj i år.  

I filmen gentager Cruise sin ikoniske rolle som jægerpiloten Pete "Maverick" Mitchell, der denne gang skal træne nogle rekrutter i en tid, hvor ubemandede droner bliver mere og mere almindelige. Maverick tager således også den unge Bradley, søn af hans gamle partner Goose, under sine vinger. 

Jurassic World: Dominion / UIP

Dinosaurerne indtager Jorden i denne tredje Jurassic World-film (eller sjette, hvis man regner de oprindelige Jurassic Park-film med), hvor Chris Pratt og Bryce Dallas Howard igen spiller hovedrollerne.  
 
Plottet kender vi ikke, men der er kommet lidt smagsprøver på det nye action-eventyr. Desuden er tre kendte ansigter fra den oprindelige Jurassic Park tilbage: Sam Neill, Laura Dern og Jeff Goldblum. 

Shotgun Wedding – 30. juni 

Vi ved endnu ikke så meget om 'Shotgun Wedding', andet end at den handler om et pars ekstravagante bryllup, der bliver kapret af kriminelle. Mens de forsøger at redde deres familier, genfinder de, hvorfor de blev forelskede i første omgang. 
 
Vi ved også, at der er tale om en action-komedie med romantiske undertoner, og at Jennifer Lopez (Hustlers) spiller hovedrollen over for Josh Duhamel (Safe Haven). Trailer, plakat og officielle billeder er dog ikke ude online endnu. 

Bullet Train – 14. Juli 

Manden bag hæsblæsende actionfilm som Atomic Blonde og Deadpool 2 instruerer denne nye action-basker, hvor fem lejemordere finder dem selv ombord på det samme højhastighedstog. Snart går det op for dem, at deres missioner har noget til fælles. 

Brad Pitt, Sandra Bullock, Aaron Taylor-Johnson, Logan Lerman og Michael Shannon er blandt skuespillerne på den imponerende rolleliste. 

The Man from Toronto – 11. august 

Der er mere lejemorder-underholdning i vente i action-komedien The Man from Toronto med trekløveret Woody Harrelson, Kevin Hart og Kaley Cuoco (Penny fra The Big Bang Theory) i hovedrollerne.  
 
I filmen bliver verdens dygtigste lejemorder og New Yorks største nul forvekslet gennem en Airbnb-udlejning, hvilket afsted kommer sin del af både bulder, brag og komik. 

Se alle kommende biograffilm her.

 

[poll:1527818]