Cookie- og Privatlivspolitik
Spider-Man fører an i biografernes super-genåbning

Spider-Man fører an i biografernes super-genåbning

"Vi er tilbage!"

Stem op!
21
Stem ned!
0
(reset)

Efter en nedlukning kunne biograferne landet over søndag den 16. januar igen åbne dørene for publikum.

Selvom den kun varede fire uger, fandt regeringens tredje nedlukning af biograferne på to år grundet Corona-pandemien sted på et kritisk tidspunkt. Dagene mellem jul og nytår er nemlig højsæson for branchen, der i forvejen er i knæ.

Heldigvis er genåbningen af landets filmtempler gået virkelig godt, og der blev i løbet af søndagen meldt om stor interesse for biograferne. Det skriver Danske Biografer på deres hjemmeside.

 

- Vi kan heldigvis konstatere, at der har været meget stor søgning til biograferne i løbet af dagen. Jeg har talt med en række repræsentanter for branchen, og over hele landet har gæsterne købt billetter i stor stil, skriver direktør for Danske Biografer, Lars Werge.

Populære Spider-Man

Det kan man også tydeligt se på salgstallene i dag. Godt og vel 50.000 billetter* blev der langet over disken søndag alene, og det var ikke overraskende superheltefilmen Spider-Man: No Way Home, der trak størstedelen af publikum. Lige inden nedlukningen nåede Marvel-heltens seneste kapitel at sælge 160.000 billetter på få dage, og nu har filmen lagt 35.000 oveni.

Dermed har Edderkoppens eventyr solgt over 200.000 billetter, hvilket tegner godt for tegneserieheltens videre færden i biograferne. På verdensplan har filmen indtjent 1,6 mia. dollars – og 702.000 mio. dollars i USA alene.

Men der er som skrevet også en del efterslæb hos landets biografer, for med tre nedlukningen er økonomien skrøbelig. Men håbet er lysegrønt.

- Det lover godt for en branche, der virkelig har måttet tage nogle stød på det seneste. Det er mit håb, at dagens gode billetsalg kan give os noget optimisme tilbage – og det er også mit håb, at biograferne nu har været gennem den sidste tvangslukning nogensinde, skriver Lars Werge fra Danske Biografer.

Vi kan kun give Lars Werge ret!

Glæde i branchen

Der var stor glæde at spore i biografbranchen. Nogle af ejerne har grebet til tasterne for at beskrive deres følelse ved at være åbnet igen.

- Vi glæder os til at se glade forventningsfulde mennesker i biografen, skrev Michael Obel, biografchef i MovieHouse-kæden, på Facebook dagen før genåbningen.

- Har du først sat dig, kan du hverken zappe eller småsnakke, og hvis det er en god dag, får du et par timers hæsblæsende, horisontudvidende, smuk eller eventyrlig "ud-af-kroppen" oplevelse. Jeg elsker når det er en ”god dag”! Fra på søndag er vi tilbage i mørket, kom og besøg os, formulerer Mette Schramm, der er biografchef i Reprise Teatret og Empire Bio, på sin Facebook-profil.

- Vi er tilbage, skriver Emil Mark Nørholm fra Atlas Bio kortfattet på LinkedIn.

Tryg biografoplevelse

Som vi har skrevet ved flere lejligheder, er biograferne blandt de tryggeste steder at befinde sig i. Det siger en videnskabelig artikel i hvert fald, hvor spredningen af virus i en biografsal vurderes 0,3 % i forhold til et kontorlandskab. 

I Danmark har der på nuværende tidspunkt heller ikke været Corona-tilfælde sporet til biografbesøg.

Retningslinjerne for biograferne herhjemme er lige nu (via Danske Biografer):

- Man skal bære mundbind, når man står og går
- Man skal fremvise gyldigt coronapas
- Der må ikke være mere end 500 gæster til en filmvisning

Køb gerne billetterne i forvejen, så der undgås større forsamlinger i biografernes foyer.

God fornøjelse i biografen.

Se det aktuelle filmprogram her.

* Tallene er fra filmdistributørernes forening FAFID og inkluderer også salgstal fra Grønland og Færøerne. Derfor havde 'Spider-Man: No Way Home' nået at sælge lidt ekstra billetter efter den danske nedlukning i december.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Christian

Jeg var inde og se spider-man, og synes godt nok den var god! Den havde alt jeg kunne lide, action, kærlighed og superhelte. Kan helt sikkert anbefales.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Charlotte

Smuk, særlig givende og grum film, fantastiske unge skuespillere, smukke billeder

6 dage siden
Julius

Men er det ikke kun Walken, der er officielt bekræftet som Shaddam IV?

1 uge siden
Heskey

Synes måske I lige glemmer at nævne hun har en pæn stor rolle i tv-serie versionen af John le CarrèsThe Little Drummer Girl :)

1 uge siden
Grete

Jeg har set denne film det var en super oplevelse.

2 uger siden
Christoffer

de sidste par minutter foregår i 2012, korrekt, men hele filmen med undtagelse af de par minutter er under anden verdenskrig

2 uger siden