Slut med mundbind og Coronapas: Biografernes restriktioner ophæves på tirsdag

Corona er ikke længere en samfundskritisk sygdom
Hugo / Paramount Pictures
(© Hugo / Paramount Pictures)

Regeringen har på et pressemøde her til aften offentliggjort, at de nuværende restriktioner for bl.a. kulturlivet ophører tirsdag den 1. februar. Det skriver bl.a. TV2.

Det betyder konkret for biograferne, at du ikke længere skal vise Coronapas og bære mundbind, inden du rammer biografstolen. Der er heller intet forsamlingsloft, så selv de største sale kan fyldes op.

Årsagen til lempelserne skal findes i det lave antal indlæggelser trods høje smittetal i samfundet. Omikron-varianten af Corona har vist sig at være mere smitsom, men mindre alvorlig, og flere eksperter samt WHO peger på, at den kan betyde enden på Corona-pandemien.

LÆS OGSÅ: Du kan stadig trygt gå i biografen

Her er, hvad epidemikommissionen har indstillet til regeringen, og som nu bliver effektueret:

- At kategorisering af Corona som samfundskritisk sygdom ikke videreføres efter udløb den 5. februar.

- At de restriktioner, som kun kan bruges, så længe covid-19 kategoriseres som samfundskritisk, ikke videreføres efter den 31. januar. Det dækker over stort set alle gældende restriktioner i dag, herunder nedlukning af natteliv, krav om Coronapas, mundbind med videre.

- At reglerne om krav om test og isolation efter indrejse i Danmark videreføres 4 uger fra den 31. januar 2022 i overensstemmelse med den model, der var i kraft indtil indførslen af skærpede testkrav i december 2021.

Trods ophævelserne forsvinder Corona jo ikke fra den ene dag til den anden. Derfor er det rart at vide, at biograferne er trygge, og at der kun spredes 0,3 % luftbårne partikler i forhold til kontorlandskaber.

Se det aktuelle filmprogram.