Cookie- og Privatlivspolitik
Jim Carrey fylder 60 år! Fem sjove og vilde historier om komikeren

Jim Carrey fylder 60 år! Fem sjove og vilde historier om komikeren

Hollywoods bedst betalte skuespiller og vanvittigt filmhattrick

Stem op!
16
Stem ned!
0
(reset)

Gummiansigtet Jim Carrey fylder 60 år - og kan se tilbage på en karriere over fire årtier i Hollywood.

Jim Carrey slog sit navn fast, først på tv i sketch-showet 'Living in Color' og sidenhen i den ene hitfilm efter anden anden i 90'erne. Herunder har vi samlet fem vanvittige historier fra komikerens karriere:

1. Den vildeste filmhattrick nogensinde?

Jim Carreys gennembrudsår er uden tvivl 1994. I selv samme år var han nemlig aktuel med Ace Ventura - Pet Decetive, The Mask og Dum og dummere. Det må uden tvivl være en af den vildeste filmhattrick nogensinde.

Det var samtidig med til at blæse komediefilmen op i den næste liga og gøre det til en af de mest eftertragtede genrer hos de store filmselskaber.

2. Vanvittig løn rystede Hollywood

Jim Carrey fik 450.000 dollars i løn for den første 'Ace Ventura', da han lavede efterfølgeren året efter var det hævet til 15 millioner dollars! Det er noget af en lønstigning. 

Med andre ord: På meget kort tid var Carrey kommet i høj kurs i Hollywood, og i 1996 rystede han Hollywood, da han inkasserede en 20 millioners dollars check og 15 % af salget for The Cable Guy.

Han blev således den første skuespiller til at modtage et så højt beløb for én filmrolle, og den plads holdt han faktisk i flere år. Mens han i dag bl.a. er overgået af Dwayne Johnson og Robert Downey Jr., der får betydeligt mere i løn.

3. Tæt på at lave film med Christopher Nolan

Efter Memento for alvor havde sat Christopher Nolan på filmlandkoret, arbejdede instruktøren på et projekt om milliardæren Howard Hughes, og havde med sine egne ord "skrevet sit bedste manuskript nogensinde".

Hovedrollen skulle have været Jim Carrey. I interviews fra 2002 er Nolan citeret for at have sagt, at Carrey var "født til rollen", og de to skulle have samarbejdet omkring historien. Ja, selv Jim Carrey har omtalt projektet som "sin Citizen Kane".

Men ak og ve. De blev overhalet indenom af Martin Scorsese og Leonardo DiCaprio med The Aviator, som netop handler om den berømte Hughes.

4. Jim Carrey er også en prankster, når kameraene er slukket

Det er ikke kun, når kameraerne ruller, at Jim Carrey laver sjov med sine medspillere og kollegaer.

I et interview vi lavede forrige år med Mike Starr, der har spillet overfor komikeren i 'Dum og dummere', kunne han fortælle, hvordan Carrey konstant laver pranks under optagelserne.

"Han ville lave pranks med mig. Jeg kunne sidde i offentligheden, måske lavede jeg et interview, og han kunne gå forbi og så råbe: ”Du er sådan en løøøøøøgner” på bedste Jim Carrey-manér. Det var ligemeget, hvor vi var, vi kunne sidde og spise et sted, og han ville stadig opføre sig helt fjollet overfor mig."

Mike Starr afslørede også en af de groveste pranks, som han lavede var, da han ringede til Starrs kone - og hvordan én af de bedste øjeblikke i 'Dum og dummere' blev improviseret. Læs mere her.

5. Vil ikke lave fortsættelser til sine egne film

Jim Carrey har aldrig været meget for at lave efterfølgere til sine populære film.

'Ace Ventura 2: Når naturen kalder' er blandt undtagelserne, ligesom at han gentog rollen som Llyod i Dum og dummere 2, 19 år efter den første.

Det er dog ikke afholdt Hollywood fra at lave fortsættelser til Jim Carreys film - bare uden manden selv. Fx 'Son of the Mask' og 'Evan Almighty'. 

I et interview har Carrey udtalt, at han føler, at "efterfølgere oftest er et handelsprodukt. I det mindste er de to, som jeg har lavet, med karakterer, som jeg kunne lide at spille... men jeg er ikke en vild-med-fortsættelser-fyr".

I år er Jim Carrey dog faktisk aktuel i en efterfølger. Han spiller nemlig Dr. Ivo Robotnik igen, når Sonic The Hedgehog 2 får premiere.

Hør også vores podcast, hvor vi taler om de fem bedste film med Jim Carrey - lige her.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Charlotte

Smuk, særlig givende og grum film, fantastiske unge skuespillere, smukke billeder

6 dage siden
Julius

Men er det ikke kun Walken, der er officielt bekræftet som Shaddam IV?

1 uge siden
Heskey

Synes måske I lige glemmer at nævne hun har en pæn stor rolle i tv-serie versionen af John le CarrèsThe Little Drummer Girl :)

1 uge siden
Grete

Jeg har set denne film det var en super oplevelse.

2 uger siden
Christoffer

de sidste par minutter foregår i 2012, korrekt, men hele filmen med undtagelse af de par minutter er under anden verdenskrig

2 uger siden