Denne film turde gysermesteren Stephen King ikke at se færdig

Det er ikke en af hans egne filmatiseringer
It Stephen King Pennywise
(© Warner Bros. (It))

Man skulle måske ikke lige tro, at gysets mester Stephen King selv kunne blive så bange for en film, at han ikke turde at se den færdig. Det er ikke desto mindre tilfældet.

Den legendariske forfatter har nemlig givet sine fans mareridt verden over, både i bogform og på film, hvor man finder filmatiseringer som Carrie, The Shining, Misery, Pet Sematary og naturligvis It med dræberklovnen Pennywise.

Det er dog ikke blandt hans egne film, at vi finder dén film, som King ikke turde se færdig. Det er derimod den banebrydende found footage-gyser The Blair Witch Project fra 1999. Det fortæller han i dokumentarserien 'Eli Roth's History of Horror' ('De kommer og tar dig - horrorfilmens historie' på DR TV)

LÆS OGSÅ: Pilou Asbæk får stor rolle i ny Stephen King-gyser

Historien lyder på, at King efter at være blevet kørt ned, blev indlagt på hospitalet for at komme sig efter ulykken.

Her gav hans søn ham et videobånd med 'The Blair Witch Project', som gyserlegeden satte på godt fyldt op med smertestillende medicin:

- Jeg var på hospitalet og godt dopet. Min søn gav mig et VHS-bånd med filmen og sagde, "Du skal se den her". Halvvejs igennem den, sagde jeg "Sluk den, den er for freaky".

Efter at være blevet udskrevet, forsøgte King sig dog igen med den håndholdte gyser. Denne gang gennemførte han filmen, som han sidenhen har kaldt for en af de bedste nyere gyserfilm.