Cookie- og Privatlivspolitik
Dansk filmkonge langer ud efter Netflix: "Det er som at skide i en spand"

Dansk filmkonge langer ud efter Netflix: "Det er som at skide i en spand"

Regner Grasten med hård kritik af streamingtjenesten

Stem op!
34
Stem ned!
0
(reset)

Den danske filmkonge Regner Grasten har stået bag over 40 film, herunder store biografsuccesser som Walter & CarloKrummerne, Anja og Viktor-filmene og Hvidstengruppen.

Til marts, når biograferne åbner, er produceren igen aktuel med hele to film, nemlig Krummerne - det er svært at være 11 år og Hvidstengruppen II: De efterladte. I den anledning besøgte den 65-årige filmmand vores podcast.

 

Regner Grasten har aldrig været bleg for at sige sin mening, og da snakken falder på fremtiden for dansk film, og herunder Netflix' involvering i danske film og serier, holder produceren ikke igen:

- Jeg ser ingen fremtid i, at Netflix går ind i dansk film, fordi de arbejder kun med algoritmer. Hvad var det, nu der gik bedst? Det er kun smør på brødet for dem, som producerer for Netflix. Rent kunstnerisk og kulturelt, der giver jeg det ikke en chance.

- Hvis man satser på det og ligesom siger, at det skal man gå ud og støtte... så kan man ligeså godt lukke butikken. Netflix er en dræber for dansk kultur.

LÆS OGSÅ: Dansk filmkonge om Krumme-vanvid og Hvidstengruppen 2

Streaminggiganten har stået bag dansk producerede serier som 'The Rain', 'Equinox', 'Kanstanjemanden' og 'Nisser'. Dem har Grasten dog ikke høje tanker om:

- Fred være med 'Kastanjemanden', ik. Men det er jo noget vi så i 90'erne... Det er det. Og 'Nisser' den er jo tyvstjålet fra alle mulige amerikanske [serier, red.], 'Stranger Things', og jeg skal komme efter dig.

- Jeg synes, at det er forfærdeligt. Det må jeg sgu indrømme. Det er godt lavet. Men kulturelt, der kunne du lige så godt skide i en spand.

Til spørgsmål om, han kunne finde på at lave et samarbejde med Netflix, svarer filmmanden:

- Kun hvis det bliver på vores præmisser. Vi skal have vores rettigheder.

Regner Grasten er dog ikke en modstander af streaming, langt fra:

- Jeg synes, at streaming er fantastisk, fordi det kan skabe en kunstner, som kan lave en super film. Hvis streamingtjenester begynder at forstå, at de skal have en diversitet, de skal kigge lidt mere fremover, så tror jeg på, at der er håb for dem.

Lyt til hele vores interview med Regner Grasten her:

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Sørenuser/798145

Sjovt at kritiserer en anden producent, der faktisk kan stå på egne ben og tjene pengeModsat ham selv der modtager enorme summer i statsstøtte til hver eneste af hans film..

Markuser/565992

Når Grasten siger, at "de arbejder kun med algoritmer. Hvad var det, nu der gik bedst? Det er kun smør på brødet for dem, som producerer for Netflix.", så taler han vel egentlig også om sig selv. Når han kan producere utallige Krummerne- og Anja og Viktor-film, som stort set alle er tåkrummende dårlige og kun lavet, fordi der var penge i det, så er han jo ikke et hak bedre i sin udspekulerede pengemæssige tankegang ligesom Netflix.
Begge hans kommende film i marts er fortsættelser, fordi de første tjente penge. Er der virkelig behov for en fortsættelse? Hvor er originaliteten i det?
Dobbeltmoralen længe leve!

Tobias

Sikke en gammel sur mand. :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Noobcake

Hvordan er det white washing når cleopatra var fra ptolemaius familien som var græske eller "makedonske" som tydeligvis er europæiske.

10 timer siden
signeuser/778263
signeuser/778263

Mine valg (Scream; døden på nilen; jurassic park; den der lever stille; hvidstengruppen II) skal nok primært forklares ud fra de nostalgiske følels

1 dag siden
Zenna

Det var ikke i 1963 at den seneste Cleopatra-film blev indspillet... min personlige favorit er den fra 1999 med Leonor Varela. Pinligt

1 dag siden
Kasper

2022 er et kæmpe film år for film fans.

1 dag siden
Casper

THOR 4: LOVE AND THUNDER, THE BATMAN, SPIDER-MAN: ACROSS THE SPIDER-VERSE - PART ONE, DOCTOR STRANGE IN THE MULTIVERSE OF MADNESS og BLACK PANTHER

1 dag siden

Aktive debatter