Cookie- og Privatlivspolitik
'The Batman' er næsten en gyserfilm: Skurk inspireret af kendt seriemorder

'The Batman' er næsten en gyserfilm: Skurk inspireret af kendt seriemorder

Instruktør udtaler sig om den mørke DC-film

Stem op!
11
Stem ned!
0
(reset)

Hvis man har set nogle af de trailers, som er blevet frigivet til The Batman, er man nok ikke tvivl om, at der venter en dyster superheltefilm.

Instruktør Matt Reeves går faktisk så langt, at han næsten vil definere sin Batman-film som "næsten en gyserfilm".

Han fortæller MovieMaker Magazine, at 'The Batman' går tilbage til karakterens rødder som detektiv - uden alt for mange af de kendte gadgets:

- Ideen om et korrupt sted, hvor du svømmer imod strømmen for at bekæmpe korruptionen og gøre en forskel, er indbegrebet af Batman. Og det centrale i disse noir historier er næsten altid detektiven, ikke? Og det er derfor, at han er verdens bedste detektiv.

- Så denne historie er, udover næsten at være en gyserfilm og en thriller og en actionfilm, i sin kerne i høj grad også en detektivhistorie.

LÆS OGSÅ: Spilletid afsløret: 'The Batman' bliver den længste film om superhelten

Tidligere på måneden fik vi det første kig på en af filmens skurke, The Riddler, hvis nye look i den grad ledte tanker hen på Zodiac-morderen. Og Reeves afslører da også, at den kendte seriemorder var en primær inspiration:

- Præmissen for filmen er, at The Riddler er moduleret efter Zodiac-morderen og slår meget prominente personligheder ihjel i Gotham, der holder samfundet kørende. Det er efter sigende legitime autoriteter. Det starter med borgmesteren, og så eskalerer det derfra.

- I kølvandet på mordene afslører han, hvordan disse mennesker ikke var alt, hvad de påstod de var, og du begynder at forstå, at der er en eller anden form for sammensværgelse. Og ligesom Woodward og Bernstein, har du Gordon og Batman, der prøver at følger sporene for at forstå den her ting på en klassisk detektivhistorie-måde.

LÆS OGSÅ: Marvel-stjerne rygtes til at spiller Jokeren i 'The Batman'

Woodward og Bernstein er de to berømte journalister, som var med til at afslører Watergate-skandalen, som set i fx All the President's Men. En film som Reeves også udpeger som en central inspiration til 'The Batman', der er gennemsyret af konspirationer.

I interviewet afslører instruktøren også, at noir film fra 30'erne og 40'erne samt neo-noir værket Chinatown (1974) og lang række andre 70'er værker, som fx The Godfather, alle var med til at præge udtrykket i 'The Batman'.

'The Batman' får biografpremiere den 3. marts.

The Batman's Riddler revealed, teasing Paul Dano's 'DIY' villain twist -  Polygon

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Charlotte

Smuk, særlig givende og grum film, fantastiske unge skuespillere, smukke billeder

1 uge siden
Julius

Men er det ikke kun Walken, der er officielt bekræftet som Shaddam IV?

1 uge siden
Heskey

Synes måske I lige glemmer at nævne hun har en pæn stor rolle i tv-serie versionen af John le CarrèsThe Little Drummer Girl :)

1 uge siden
Grete

Jeg har set denne film det var en super oplevelse.

2 uger siden
Christoffer

de sidste par minutter foregår i 2012, korrekt, men hele filmen med undtagelse af de par minutter er under anden verdenskrig

2 uger siden