Cookie- og Privatlivspolitik
10 gyserfilm og thrillers du kan glæde dig til i 2022

10 gyserfilm og thrillers du kan glæde dig til i 2022

Fra maskerede mordere til neglebidende spænding

Stem op!
12
Stem ned!
0
(reset)

Vi har slået en knude på filmåret 2021, og nu hvor vi biograferne er genåbnet kan vi nu kigge ind i 2022 for at se, hvad der her venter af gyserfilm og thrillers.

Forude kan gyseglade fans og folk med hang til intense thrillers nemlig se frem til alt fra skræmmende fortsættelser og stjernebesat spænding, mens Danmark også er på banen med en række film i de to genrer.

Du kan derfor godt finde din kalender frem for at sætte krydser på filmenes premieredatoer, som du finder herunder.

Filmene er listet kronologisk efter premieredato. Klik på titlerne for mere information.


Nightmare Alley - premiere den 27. januar
'Nightmare Alley' er en ny film af Guillermo del Toro og hans første siden Oscar-vinderen The Shape of Water. Filmen handler om svindleren Stan, der slår sig sammen med en psykiater for at narre folk til at give dem penge. Sammen begiver de sig ned ad en farlig vej.

Noir-thrilleren har en stjernespækket rolleliste med bl.a. Bradley Cooper og Cate Blanchett og er baseret på romanen af samme navn af William Lindsay Gresham, der i 1947 blev filmatiseret med den danske titel 'Lykkeridderen'.

 


Scream 5 - premiere den 3. februar
Med 'Scream' (Scream 5) vender vi tilbage til slasher-franchisen, der første gang så dagens lys i 1996 med Wes Cravens nyklassiker Scream. Nu 25 år efter rækken af brutale mord chokerede byen Woodsboro, er en ny morder på spil - iført den ikoniske Ghostface-maske.

Tre rutinerede kræfter kommer dog den nye gruppe af unge mulige ofre til undsætning, nemlig den evige overlever Sidney Prescott, betjenten Dewey Riley og journalisten Gale Weathers, som vi første gang mødte i 1996.

 Speak No Evil - premiere den 17. marts
Den psykologiske thriller 'Speak no Evil' handler om en dansk familie, der tager på besøg hos en hollandsk familie, som de har mødt på en ferie. Hvad der skulle have været en idyllisk weekend, tager dog pludselig en dramatisk drejning.

Filmen er instrueret af Christian Tafdrup, der tidligere har stået bag de kritikerroste En frygtelig kvinde og Forældre.

Klienten - premiere den 24. marts
I den danske thriller vækker en række makabre mord, hvor gravide kvinder får fostret skåret ud af livmoderen, stor uro hos psykologen Susanne, da en sætning skrevet med blod på det seneste gerningssted er taget direkte ud af hendes dagbog.

Dagen efter tager hun imod en ny klient, der opfører sig faretruende. Da han ytrer samme sætning, som stod skrevet i blod, står det klart, at Susanne sidder overfor en seriemorder - så hvad stiller hun nu op?

X - premiere den 31. marts
Man følger i dette gys et filmhold, der tager til Texas for at optage en pornofilm. Alt går dog langt fra efter planen, for når mørket falder på, bryder volden løs.

Filmen er instrueret af Ti West, der blandt andet står bag gyserfilmene Cabin Fever 2 og The House of the Devil.Natten har øjne - premiere den 21. april
Med den danske 'Natten har øjne' finder man den interessante blanding af romantik og gys. Vi følger Maja, som engang var en lovende skuespillerinde, men aldrig har fået indfriet sit potentiale. Da hun forelsker sig i Leah, vokser et nyt håb dog i hende.

Efter Leah imidlertid får et mystisk anfald, vælger Maja at følge med hende hjem til London, hvor hun nu møder Leahs hemmelighedsfulde mor. Inden længe finder Maja da også ud af, at noget er heltgalt. Rollelisten byder bl.a. på Sofie Gråbøl, David Dencik og Josephine Park. Mens film er instrueret af Gabriel Bier Gislason (Susanne Biers søn), der har dykket ned i sin baggrund i jødisk mysticisme til filmen.

 The Black Phone - premiere den 24. juni
Manden bag den urovækkende Sinister er tilbage med et nyt gys i form af 'The Black Phone'. Filmen følger den 13-årige Finney, der bliver kidnappet af en klam børnelokker. Indespærret i en kælder begynder en telefon på mystisk vis at ringe. Det viser sig nemlig at være tidligere, døde ofre, der fra det hensiddes vil hjælpe Finney med at undslippe den maskeklædte morder.

I 'The Black Phone' spiller Ethan Hawke den såkaldte 'The Grabber', hvad der beskrives som hans mest frygtindgydende rolle til dato. Instruktøren Scott Derrickson har tidligere også stået bag gyserne Besat og Deliver Us From Evil samt Marvel-filmen Doctor Strange.

Nope - premiere den 21. juli
Bag titlen 'Nope' finder man den nyeste gyser fra instruktøren Jordan Peele, der tidligere har givet os horrorfilmene Get Out og Us.

Plottet er endnu hemmeligholdt, men Peele genforenes her med Daniel Kaluuya, som havde hovedrollen i 'Get Out'. Vi forventer endnu en hjernevridende og satirsk gyserbombe fra den drilsk filmskaber.

Halloween Ends - premiere den 13. oktober
'Halloween Ends' er en opfølger til både Halloween fra 2018 samt dens fortsættelse Halloween Kills. Denne tredje film vil således fungere som en afslutning på den nye trilogi om den ikoniske morder Michael Myers og hans kamp mod Laurie Strode.

'Halloween Ends' instrueres af David Gordon Green, der også stod bag de to foregående film. Franchisen startede i 1978 med John Carpenters klassiker Halloween, der siden har fået en længere række af efterfølgere.

Superposition - premiere den 27. oktober
Den danske film 'Superposition' har fået den spændende betegnelse af at være en kvante-psykologisk parforholdsthriller (!). I filmen følger man et forældrepar, der forlader deres liv på Vesterbro for at drage ud i et isoleret naturområde i Sverige.

Her langt ude i naturen håber de på at kunne puste nyt liv i kærligheden og finde sig selv. Men man skal passe på med, hvad man ønsker sig. Rollelisten byder på bl.a. Mikkel Boe Følsgaard og Marie Bach Hansen.

Se alle kommende biograffilm her.

 

Hvilken gyser/thriller glæder du dig mest til?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Charlotte

Smuk, særlig givende og grum film, fantastiske unge skuespillere, smukke billeder

1 uge siden
Julius

Men er det ikke kun Walken, der er officielt bekræftet som Shaddam IV?

1 uge siden
Heskey

Synes måske I lige glemmer at nævne hun har en pæn stor rolle i tv-serie versionen af John le CarrèsThe Little Drummer Girl :)

1 uge siden
Grete

Jeg har set denne film det var en super oplevelse.

2 uger siden
Christoffer

de sidste par minutter foregår i 2012, korrekt, men hele filmen med undtagelse af de par minutter er under anden verdenskrig

2 uger siden