Will Ferrell takkede nej til vild millionløn for 'Elf 2'

Ville du gerne have set en opfølger til julefilmen?
Elf med Will Ferrell (2003)
(© New Line Cinema)

De fleste kan nok blive enige om, at Will Ferrell har komisk timing som få. Tænk blot på hans roller i komedier som Anchorman: The Legend of Ron Burgundy, Step Brothers og Blades of Glory. For ikke at nævne hans mange sketches og karakterer i Saturday Night Live.

En af hans bedste, sødeste og sjoveste film er jule-nyklassikeren Elf fra 2003, hvor Ferrell spiller en nisse/alf i voksenstørrelse, der rejser fra Nordpolen til New York for at finde sin biologiske far.


Grundet filmens store popularitet var det oplagt at lave en fortsættelse. Der var øjensynligt også skrevet et manuskript til en 2'er, men Ferrell takkede nej til at gentage sin rolle som Buddy. Det skriver The Hollywood Reporter.

LÆS OGSÅ: Kom i julestemning - her er de danske film du skal se

Ferrells løn lød ellers på godt 200 millioner danske kroner (29 millioner dollars, red.), men manuskriptet var efter skuespillerens mening ganske enkelt ikke godt nok.

Man må sige, at Ferrell har integriteten i orden, når det kommer til glansrollen som julenissen. Han har dog lavet flere fortsættelser, bl.a. Anchorman 2: The Legend Continues, Zoolander 2 og Daddy's Home 2.

Men måske det i grunden også er for det bedste, at det forblev ved den ene film. Den er i hvert fald blevet en fast del af julen i mange hjem verden over.