Se Keanu Reeves' 12 personlige filmanbefalinger - dansk instruktør er på listen

Fra splatterfilm til komedier og klassikere
John Wick med Keanu Reeves
(© UIP)

Vi har vel alle en liste med favoritfilm, som vi gladeligt anbefaler til venner og familie. Sådan en liste har verdens flinkeste Keanu Reeves også. Det skriver Esquire.

Superstjernen - der udover at være kendt som en af sødeste mænd i Hollywood - knuselsker nemlig film lige så meget som os. Det vidner hans alsidige liste af filmanbefalinger bestemt også om.

Listen er dog ikke, hvilken som helst liste, men lavet til en anden superstjerne, kollegaen Carrie-Anne Moss. De to er som bekendt biografaktuelle til december i deres ikoniske roller som henholdsvis Neo og Trinity i The Matrix: Resurrections.

LÆS OGSÅ: Første trailer til 'The Matrix 4' er fyldt med action og mystik

Ifølge historien skulle Moss have spurgt Reeves, om ikke han kunne anbefale hende nogle film, hun kunne se med sine teenageunger. Det ville den altid rare skuespiller naturligvis gerne.

Det er der kommet en liste med 12 filmanbefalinger ud af. En liste, der byder på lidt af hvert. Fra splatterfilm og komedier, videre til fransk action og japanske samuraier.

Man finder desuden også en dansk instruktør på listen. Det er dog ikke Lars von Trier, men derimod kollegaen Nicolas Winding Refn og hans syrede modelgyser The Neon Demon, hvor Keanu Reeves faktisk selv har en lille rolle.
 
Keanu Reeves’ fulde liste med hans 12 personlige filmanbefalinger:

- The Neon Demon
- A Clockwork Orange
- 'The Bad Batch'
- Dr. Strangelove
- Seven Samurai
- Amadeus
- 'Rosencrantz & Guildenstern are Dead'
- The Evil Dead
- Raising Arizona
- 'Rollerball'
- The Big Lebowski
- La Femme Nikita