Cookie- og Privatlivspolitik
Efter hård kritik: Spider-Man-stjerne går til modangreb

Efter hård kritik: Spider-Man-stjerne går til modangreb

"Superheltefilm er kunst"

Stem op!
10
Stem ned!
0
(reset)

De senere år har flere anerkendte instruktører trådt frem med stor kritik af de populære superheltefilm, som de ikke vil anerkende som virkelig filmkunst. Alle fra Martin Scorsese til Denis Villeneuve – og senest Ridley Scott – har været ude med hårde ord.

Ikke desto mindre valfarter publikum ind i biografen for at se de storslåede actionfilm. Senest har Spider-Man: No Way Home udkommet med stor succes, og filmen har netop rundet en international indtjening på hele 1 millard dollars.

I Danmark solgte filmen også over 150.000 billetter på kun 4 dage – inden biograferne blev lukket ned.

Med andre ord: Publikum er ikke enige med de sure filmskabere. Og det er Spider-Man-stjernen Tom Holland heller ikke.

I et nyt interview med Hollywood Reporter svarer den 25-årige skuespiller igen på kritikken:

- Du kan spørge [Martin] Scorsese ”Ville du lave en Marvel film?”. Men han ved ikke, hvad det er fordi, han har aldrig lavet en, siger Holland og fortsætter:

- Jeg har lavet Marvel-film, og jeg har også lavet film, som har været i betragtning i Oscar-verdenen, og den eneste forskel, virkelig, er, at den ene koster mere at lave end den anden.

- Men måden den skaber karakterer på, måden som instruktøren folder historie- og karakterarken ud – det er det helt samme, bare lavet på to forskellige skalaer. Så jeg mener, at de [superheltefilmene, red.] virkelig er kunst.

LÆS OGSÅ: Ny Spider-Man trilogi med Tom Holland på vej

Tom Holland fortsætter med at nævne nogle af sine andre succesfulde kollegaer:

- Du kan også spørge Benedict Cumberbatch eller Robert Downey Jr. eller Scarlett Johansson – mennesker som har lavet den type film, som er ”Oscar-værdige” og som også har lavet superheltefilm – og de vil fortælle dig det samme.

Spider-Man-stjernen peger også på, at Marvel-filmene kommer med et større pres:

- Når du laver disse film, så ved du, om den så er god eller dårlig, at millioner af mennesker vil se dem, modsat når du laver en lille indie film, hvor hvis den ikke er god, så vil ingen se den, så det kommer med et andet niveau af pres.

Senest har Marvel-boss Kevin Feige været ude med kritik af akademiet, da han ikke mente, at superheltegenren fik nok anerkendelse til Oscar-uddelingen. Senest blev Black Panther nomineret til Bedste film i 2019, men ellers har det været småt med nomineringer i de helt store kategorier. Mange savnede fx en nomering til Robert Downey Jr. for sin præstation i Avengers: Endgame.

Noget tyder dog på, at ’Spider-Man: No Way Home’ muligvis kan komme i betragtning i netop de tunge kategorier i 2022. Det forlyder nemlig, at Sony og Disney har tænkt sig at presse på for at få superheltefilmen nomineret som Bedste film.

’Spider-Man: No Way Home’ er allerede i betragtning til at blive Oscar-nomineret for sin lyd og visuelle effekter på de shortlists, som blev offentliggjort i sidste uge.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Lindauser/1464257
Lindauser/1464257

Kan godt lide, at se, hvordan en opfølgning udlever den oprindelige etter efter mange år.

3 timer siden
Noobcake

Hvordan er det white washing når cleopatra var fra ptolemaius familien som var græske eller "makedonske" som tydeligvis er europæiske.

16 timer siden
signeuser/778263
signeuser/778263

Mine valg (Scream; døden på nilen; jurassic park; den der lever stille; hvidstengruppen II) skal nok primært forklares ud fra de nostalgiske følels

1 dag siden
Zenna

Det var ikke i 1963 at den seneste Cleopatra-film blev indspillet... min personlige favorit er den fra 1999 med Leonor Varela. Pinligt

1 dag siden
Kasper

2022 er et kæmpe film år for film fans.

1 dag siden

Aktive debatter