Cookie- og Privatlivspolitik
Derfor kunne 'Ringenes Herre'-trilogien ikke være blevet lavet i 2021

Derfor kunne 'Ringenes Herre'-trilogien ikke være blevet lavet i 2021

Frodo-stjernen Elijah Wood forklarer hvorfor i nyt interview

Stem op!
67
Stem ned!
0
(reset)

Den første film i Peter Jacksons monumentale eventyrtrilogi 'Ringenes Herre' - Eventyret om ringen - fyldte hele 20 år denne december. Det er derfor oplagt med et tilbageblik på det skelsættende eventyr, der som bekendt har Elijah Wood i den nu udødeliggjorte rolle som hobbitten Frodo.

I forbindelse med trilogiens jubilæum er stjernen blevet interviewet af The New York Times, hvor snakken bl.a. går på de omstændigheder, der gjorde filmene mulige at lave for nu to årtier siden.

Wood fortæller bl.a., at han ikke mener, at trilogien ville være blevet det samme, hvis den var blevet lavet i dag - hvis den da overhovedet ville være blevet lavet.

LÆS OGSÅ: Det er bekræftet, at en ny Ringenes Herre-film er på vej

Den nu 40-årige skuespiller beskriver bl.a. væsentlige ændringer i filmindustrien, der adskiller nutidens Blockbusters fra Jacksons trilogi.

Wood peger bl.a. på filmstudiernes involvering, hvor han fortæller, at der var en stor følelse af manglende tilsyn, hvor Jackson og de andre kreative hoveder bag sagaen således kunne tage deres egne og nødvendige beslutninger uden for meget indblanding udefra.

Man skal jo bl.a. tænke på, at trilogien blev til i tiden før det store superhelte-boom, der for alvor fik fart på med Marvels Iron Man i 2008.Herfra tænkes der bl.a. netop blandt superheltefilm og andre store franchises i, hvordan de enkelte film skal kunne hænge sammen med kommende film i et endnu større puslespil af endnu ikke-udtænkte film.

Det betyder dog ikke, at filmstudiet bag 'Ringenes Herre' ikke var bange for deres investering, fortæller Wood videre i forbindelse med snakken om netop den kreative kontrol.

Endvidere beskriver Wood også internettet og de sociale mediers rolle i tilblivelsen af film. Dengang var nettet nemlig et helt andet sted, end det er nu, hvor man i 2021 får øjeblikkelig feedback, hvilket ikke var noget, man oplevede i forbindelse med 'Ringenes Herre':- Internettet er også anderledes, fortæller skuespilleren og tilføjer: Der var mindre granskning af filmene.

 

I dag slipper der som bekendt ofte billeder ud fra optagelserne, der egentlig slet ikke er tiltænkt offentligheden. Dengang var man i stand til at holde kortene helt ind til kroppen og være så hemmelighedsfulde, som man ønskede.

Det er dog ikke fordi, at Wood indikerer, at det ene er bedre end det andet, men han tænker blot tilbage på, hvordan det føltes at kunne lave film i en boble - det fri for fans’ kritiske blikke og meninger om, at hobbitterne nu så enten forkerte ud eller at Gandalf ikke levede op til bøgerne.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Noobcake

Hvordan er det white washing når cleopatra var fra ptolemaius familien som var græske eller "makedonske" som tydeligvis er europæiske.

12 timer siden
signeuser/778263
signeuser/778263

Mine valg (Scream; døden på nilen; jurassic park; den der lever stille; hvidstengruppen II) skal nok primært forklares ud fra de nostalgiske følels

1 dag siden
Zenna

Det var ikke i 1963 at den seneste Cleopatra-film blev indspillet... min personlige favorit er den fra 1999 med Leonor Varela. Pinligt

1 dag siden
Kasper

2022 er et kæmpe film år for film fans.

1 dag siden
Casper

THOR 4: LOVE AND THUNDER, THE BATMAN, SPIDER-MAN: ACROSS THE SPIDER-VERSE - PART ONE, DOCTOR STRANGE IN THE MULTIVERSE OF MADNESS og BLACK PANTHER

1 dag siden

Aktive debatter