Afstemning: Hvilken Ringenes Herre- eller Hobbitten-film er den bedste?

Stem på din favorit
Billede
(© New Line Cinema)

fI dag er det præcis 20 år siden, at Ringenes Herre: Eventyret om Ringen fik premiere i de danske biografer. Det blev starten på en filmsensation af de helt store med 1,3 mio. solgte biografbilletter herhjemme og to næsten lige så populære efterfølgere.

Trilogien baseret på J.R.R. Tolkiens fantasy-mesterværk blev skabt af den dengang relativt ukendte instruktør Peter Jackson, der brugte adskillige år på at forberede og optage de tre film i New Zealand.

 

Resultatet af anstrengelserne kan ikke undervurderes. Ringenes Herre-filmene er kendt som en af de bedste filmtrilogier nogensinde, hvis ikke DEN BEDSTE, og den bragte fantasygenren ind i de fine kredse, ikke mindst med de 11 Oscars, som Kongen vender tilbage nuppede og tangerede rekorden for flest sejre.

Læs mere om de 3 Ringenes Herre-film:

Ringenes Herre: Eventyret om Ringen

Ringenes Herre: De to tårne

Ringenes Herre: Kongen vender tilbage

LÆS OGSÅ: 5 potentielle Tolkien-film

Ni år efter succesen med Ringenes Herre-trilogien vendte Peter Jackson tilbage til Midgård med filmatiseringen af Tolkiens 'Hobbitten'. Det blev til hele tre film, der havde til formål at binde den relativt kort bog sammen med den langt mere episke 'Ringenes Herre'. Resultatet var mere ujævnt, men stadig underholdende.

Læs mere om de 3 Hobbitten-film:

Hobbitten: En uventet rejse

Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark

Hobbitten: Femhæreslaget

Nu er tiden kommet til, at den bedste Tolkien-film af Peter Jackson skal kåres. Vi har derfor ikke taget den uheldige tegnefilm fra 1977 med eller den skøre russiske udgave (som vi i øvrigt heller ikke har set).

[poll:1527473]