7 stjerner står klar: Christopher Nolans næste film opdaterer rollelisten

Filmen har også både fået titel og premieredato
Robert Downey Jr. Florence Pugh Rami Malek
(© Disney Studios / Nordisk Film / 20th Century Fox)

Artiklen er skrevet første gang den 8. oktober og opdateret den 10. december.

OPDATERET: Rollelisten til 'Oppenheimer' er blevet udvidet med hele tre nye tilføjelser, nemlig Florence Pugh (Midsommar, Black Widow), Rami Malek (Bohemian Rhapsody, No Time To Die) og Benny Safdie (Good Time, Pieces of a Woman). 

Pugh skal spille Jean Tatlock, et medlem af USA's kommunistiske parti, der har en affære med Oppenheimer og var årsag til store sikkerhedsproblemer for regeringsembedsmænd.

Safdie skal spille Edward Teller, den ungarske fysiker, der er kendt som brintbombens fader og medlem af The Manhattan Project, det amerikanske forskningsinitiativ, der udviklede den første atombombe. Malek spiller endvidere en videnskabsmand. Det skriver The Hollywood Reporter.

Det er tidligere blevet annonceret, at filmen også byder på Cillian MurphyEmily BluntRobert Downey Jr. og Matt Damon, det skriver Deadline. Sidstnævnet har tidligere medvirket i Nolans Interstellar, mens det er Robert Downey Jr. første samarbejde med mesterinstruktøren.

Downey Jr. skal spille Lewis Strauss, den berygtede formand for Atomic Energy Commission, mens Damon har fået rollen som Lt. Gen. Leslie Groves, chefen for the Manhattan Project, der var med til at udvikle den første atombombe. Det oplyser The Hollywood Reporter.

-----------

I sidste måned kunne vi fortælle, at Christopher Nolans næste film bliver en 2. verdenskrigsfilm, der fokuserer på atombombens opfinder J. Robert Oppenheimer.

Sidenhen har mesterinstruktøren og filmen fundet et hjem hos Universal Pictures, der opfyldt Nolans central krav, herunder en lang, eksklusiv premiereperiode i biograferne.

Nu har filmen så fået titel, fundet sin hovedrolle og fået fastlagt en premieredato.

Titlen er Oppenheimer og i rollen som netop J. Robert Oppenheimer finder vi en Nolan-kending, nemlig Cillian Murphy. Den 45-årige irer har tidligere optrådt i seks af instruktørens film, herunder i The Dark Knight-trilogien og Inception, mens Murphy også er kendt for sin rolle i tv-serien 'Peaky Blinders' og seneste var aktuel i A Quiet Place 2.

Filmen har sat til at ramme de store lærreder den 21. juli 2023 i USA, hvilket betyder, at den nok kommer en dag før i Danmark.

Nolan har selv forfattet manuskriptet baseret på Pulitzer Pris-vindende bog "American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer", og filmen beskrives som en "episk thriller skudt i IMAX, der skubber publikum ind i det pulsende paradox hos den gådefulde mand, der risikerer at smadre verden for at redde den".

I oktober blev Emily Blunt en del af den nye film som Oppenheimers hustru. Dermed bliver hun genforenet med kollega Cillian Murphy efter gyseren A Quiet Place 2, som havde premiere tidligere i år. Det vil være den 38-årige skuespillerindes første samarbejde med instruktør Christopher Nolan.

'Oppenheimer' får premiere i juli 2023.

Christopher Nolan's Oppenheimer to Star Cillian Murphy - VitalThrills.com