Stor ros til ny gyser: Får Stephen King til at gøre noget, han ellers sjældent gør

'Last Night in Soho' er premiereaktuel i denne uge
Last Night in Soho (UIP)
(© Last Night in Soho (UIP))

Ingen ringere end gysets mester Stephen King har set Edgar Wrights nye film Last Night in Soho og er vild med den! Så kan man som filmskaber nærmest ikke ønske sig mere.

For med tanke på Kings lange række af gyserklassikere bag sig er denne anerkendelse ret så stor. Tænk blot på skræmmende bøger som 'It', 'Carrie', 'The Shining', 'Misery', 'Pet Sematary', 'Cujo', og listen fortsætter.

Det er i et tweet, at King kommer med sin ros, der bl.a. også går på, at han ovenikøbet glæder sig til at gense filmen. For som han skriver, genser han sjældent film:

- Jeg fik et forhåndskig på LAST NIGHT I SOHO og planlægger at se den igen, når den har premiere på fredag. Jeg ser næsten aldrig film igen - der er så mange gode ting derude - men denne her er speciel. Tidsrejse med et twist.

LÆS OGSÅ: Guide: 34 Stephen King-film og tv-serier er på vej

Gyserhybriden 'Last Night in Soho' handler om den unge og aspirerende tøjdesigner Eloise, der flytter til London for at forfølge sin drøm.

Mødet med storbyen er dog ikke let for hende og snart begynder hun at få mystiske drømmesyner, der tager hende tilbage til de svingende 60’ere. Det gør det absolut ikke nemmere for hende.

I 60’er-synerne møder hun den unge kvinde Sandie, der jagter drømmen om at blive sangerinde. Alt er dog langt fra ren idyl, da grænsen mellem fortid og nutid begynder at krakelere, mens uhyggen lurer i kulissen.

Edgar Wright har tidligere stået bag titler som zombiekomedien Shaun of the Dead, tegneserie-filmatiseringen Scott Pilgrim vs. the World og den musikalske kupfilm Baby Driver.

'Last Night in Soho' har biografpremiere den 25. november. Køb dine billetter her: