Leonardo DiCaprio skal spille kendt og berygtet kultleder

'Jim Jones' kan blive en af karrierens helt store roller
Billede
(© Once Upon a Time... in Hollywood / Sony Pictures)

Leonardo DiCaprio ser ud til at have fundet sit næste store projekt. Oscar-vinderen står nemlig til at skulle både medvirke i og producere filmen 'Jim Jones' om den berygtede kultleder.

Deadline skriver, at den 46-årige stjerne får hovedrollen som Jim Jones. Manden bag den religiøse kult Peoples Temple, som den 18. november 1978 ledte over 900 mennesker til at begå selvmord i det, som nu er kendt som massakren i Jonestown.

Scott Rosenberg, der tidligere har skrevet film som Con AirGone in 60 seconds og senest Jumanji: The Next Level, har forfattet manuskriptet til filmen. Det forlyder, at MGM har købt rettighederne for et syvcifret beløb.

LÆS OGSÅ: Amerikansk genindspilning af 'Druk' med Leonardo DiCaprio på vej

DiCaprio står også til at skulle producere projektet gennem sit selskab Appian Way, mens en instruktør endnu ikke et udpeget.

Jim Jones startede sin kult i 1950'erne, og op gennem 70'erne afviste han traditionel religion og mente, at han selv var Gud – hvilket i sidste ende førte til den fatale dag i 1978, hvor han fik sin medlemmer til at drikke forgiftet Kool Aid.

Leonardo DiCaprio var seneste aktuel i Tarantinos Once Upon a Time… in Hollwood fra 2019, men har flere storfilm på vej.

I næste måned er han således aktuel i Netflix-filmen Don't Look Up og medvirker også i Martin Scorseses kommende værk Killers of the Flower Moon

'Jim Jones' har ikke fået premieredato endnu, men er planlagt til at udkomme i biografen.