En mand er dømt til døden for at smugle Netflix-serie ind i Nordkorea

En gruppe studerende får også hårde straffe
Billede
(© Netflix)

Netflix-serien Squid Game har været en af streamingtjenestens mest populære serier nogensinde.

Ét sted i verden må de dog ikke se den sydkoreanske hitserie. Nemlig i nabolandet Nordkorea, der nu har dømt en mand til døden for at smugle 'Squid Game' ind. Det rapporterer Radio Free Asia.

Ja, det er desværre ikke fiktion. Men ren og skær uhyggelig virkelighed.

Manden har fået en dødsdom for at have smuglet og solgt serien i Nordkorea, som han har fået ind i landet via Kina på en USB-stik.

Myndighederne opdagede det, da en gruppe high-school studerende blev taget i at se 'Squid Game'. De har ligeledes fået hårde straffe.

Den studerende, som købte serien, har fået en livstidsdom, mens seks andre, som blot har set serien, er idømt fem år i arbejdslejr. De er alle mindreårige.

Det forlyder, at en af de studerendes rige forældre kunne betale sit barn fri for straf ved at bestikke autoriteterne med 3.000 dollars. 

Lærer og rektor er blevet fyret fra skolen, og det siges, at de kan risikere at ende med at skulle arbejde i afsides miner.

Nordkorea håndhæver en ny lov, "Elimination of Reactionary Thought and Cultur" (Elimingering af reaktionær tankegang og kultur), som blev indført i december 2020.

Loven giver staten mulighed for bl.a. at give en dødsdom, hvis en person ejer, ser eller distribuerer indhold som film, bøger eller musik fra kapitalistiske lande som fx Sydkorea og USA.

Radio Free Asia skriver, at en større paranoia er ved at sprede sig i befolkningen efter denne nye, skræmmende udvikling.

Dødsdommen er sat til at blive udførte af et såkaldt skydehold (firing squad).

Netflix har ikke kommenteret på sagen.