Cookie- og Privatlivspolitik
Den sidste scene i 'Venom 2' kan vende op og ned på Marvels univers

Den sidste scene i 'Venom 2' kan vende op og ned på Marvels univers

Skal Venom med i MCU? OBS: Bemærk spoilers

Stem op!
11
Stem ned!
0
(reset)

Bemærk: Artiklen indeholder spoilers for ’Venom 2: Let There Be Carnage’ og ’Spider-Man: Far From Home’.

Venom 2: Let There Be Carnage fik premiere for snart en måned siden og over 92.000 danskere har allerede indløst en billet til superskurkefilmen.

Derfor må det også være på sin plads nu at få diskuteret filmens opsigtsvækkende sidste scene, den såkaldte post-credit scene.

Scenen følger efter strabadserne med Carnage. Vi ser Eddie og Venom på et hotelværelse, hvor de ser mexicansk tv. Pludselig bliver de transporteret til et andet og mere luksuriøst værelse, hvor vi på tv’et nu kan se J. Jonah Jamesons nyhedsrapport om, at Peter Parker er Spider-Mans identitet. Som man vil huske fra Spider-Man: Far From Home.

Eddie Brock har tydeligvis ingen idé om, hvem det er, men Venom reagerer ved at sige: ”This guy” og slikke på tv-skærmen.

Post-credit-scenen har allerede fået mange reaktioner med på vejen fra fans Twitter, der har kaldt den ”det vigtigste post-credit scene nogensinde” og ”for vild”.

Men hvad betyder den egentlig?

Den åbenlyse tolkning af scenen er, at et opgør mellem MCUs Spider-Man og Sonys Venom er i vente. Men hvordan? Og hvorfor er det vildt? Lad os forklare.

Sony ejer rettighederne til Spider-Man. I 2015 indgik de en aftale med Marvel om et samarbejde, der kunne introducere Edderkoppen i MCU. Det skete i Captain America: Civil War og efterfølgende i solofilmen Spider-Man: Homecoming.

I 2017 indleder Sony i midlertidigt deres eget Sony Spider-Man Univers, det såkaldte SSU, med den første Venom. Universet udvides snart med flere film, herunder Jared Letos vampyr Morbius og Aaron Taylor-Johnsons skurk Kraven the Hunter.

Sony fik i 2019 genforhandlet deres kontrakt med Marvel, hvilket betyder, at karakteren nu også kan optræde i firmaets egne Marvel-produktioner.

Udfaldet af 'Venom 2's sidste scene kan derfor formentlig udmønte sig i flere forskellige scenarier. Nedenfor ridser vi fire forskellige op:

1. Venom er med i ’Spider-Man: No Way Home’

Første mulighed er, at Venom dukker op som skurk i den kommende ’Spider-Man: No Way Home’. Vi ved, at Doctor Strange åbner op for multiverset, og herfra kan Eddie og Venom altså ende i MCUs tidslinje. Det kan forklare den pludselig skift i omgivelserne i post-credit-scenen.

’Spider-Man: No Way Home’ er allerede (over)befolket af Spider-Man-skurke fra tidligere film, alt fra Willem Dafoes Green Goblin og Alfred Molinas Doctor Octopus til Jamie Foxx’ Electro. Så er der overhovedet plads til Venom?

Og hvordan kan Venom allerede kende Spider-Man? Er der en forbindelse til Sam Raimis Spider-Man 3, hvor skurken optrådte i skikkelse af skuespilleren Topher Grace? Venom fortæller faktisk Eddie, at han har millioner af års viden, som ville eksplodere journalistens hjerne.

Og hvilken rolle skulle han indtage? Vi har nu brugt to Venom-film på at få etableret karakteren som en ”sympatisk” antihelt. Skal han nu pludselig være skurk? Eller skal The Lethal Protector faktisk hjælpe Peter? Det virker næppe sådan med den reaktion, som Venom har ved at slikke på skærmen og derved indikere, at han ønsker at spise Parkers hjerne.

Til at styrke troen om, at skurken dukker op i ’No Way Home’ vægter de her ord fra Marvel-boss Kevin Feige også tungt. Han har nemlig udtalt følgende om scenen:

- Der var meget koordination – og hvis du ikke kender til al koordinationen endnu, så er jeg ikke den, som skal afsløre det for dig – men ja, mellem Sony og Marvel og Venom-holdet og No Way Home-holdet. Vi arbejdede sammen om det.

Hmm… Alt er op til fri fortolkning her!

Og lukker vi først op for Sonys skurke, så kan alt vel ske i MCU?

2. Spider-Man er med i ’Venom 3’

Kunne scenen være et oplæg til ’Venom 3’, hvor symbioten skal op imod Edderkoppen?

Tom Holland har udtalt, at efter ’Spider-Man: No Way Home’ er der ikke planlagt flere Spider-Man solofilm i MCU. Kunne det være fordi, at Sony har tænkt sig at bruge karakteren?

’Venom 2: Let There Be Carnage’ har været en kæmpe økonomisk succes, og 3’eren er næsten selvskrevet. Sony har da også allerede offentliggjort, at tre Marvel-film fra dem vil få premiere i 2023.

En af disse er i oktober 2023 – samme måned som de to foregående Venom-film har haft premiere.

Om en mulig Spider-Man-crossover har hovedrollen Tom Hardy selv udtalt, at det er noget han ønsker, men at franchisen først skulle etableres før, at MCU ville lege med dem. Noget kunne altså tyde på, at det ikke er plads endnu? Eller måske var det et røgslør fra stjernen før 2’eren fik premiere.

3. Spider-Man skal være med i en film, der samler alle Sonys skurke

Den nye trailer til ’Morbius’ indeholdt et utal af referencer til alle inkarnationer af Spider-Man på tværs af diverse tidslinjer. Michael Keaton dukker endda op i rollen som Adrian Toomes / Vulture, som han spillede i den første Spider-Man-film i MCU.

’Morbius’ ser altså ud til at foregå i samme univers som MCUs Spider-Man, medmindre der er et twist til Keatons karakter, vi endnu ikke kender til. Men Jared Letos vampyr ser også ud til at kende Venom ret godt, da han drillende siger hans catchprashe, ”I am Venom”, i slutningen af traileren.

Forvirret? Det er vi også…

Men måske er Tom Hollands Spider-Man påtænkt en rolle i en film med Sonys skurke, altså Venom, Morbius, Kraven the Hunter, Silk osv.

Spider-Man er i forvejen bindeleddet i universet, så det ville være oplagt at bruge ham i filmen, som skal samle alle Sonys karakterer i én film.

4. Det hele er en joke. Av!

Måske er der ikke en dybere mening med Venom 2s sidste scene. Det kan være en joke, hvor vi tilfældigvis ser Eddie og Venom i det øjeblik, hvor Doctor Strange leger med tidslinjen, men han når ikke at komme i aktion.

Hvis det er tilfældet, vil det formentlig pisse en del fans af. Og det er nok ikke klogt i disse tider!

’Venom 2: Let There Be Carnage’ kan ses i biografen nu.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.