Cookie- og Privatlivspolitik
Danskerne er verdens største James Bond-fans

Danskerne er verdens største James Bond-fans

'No Time to Die' har rundet 1 million solgte billetter (sponsoreret)

Stem op!
32
Stem ned!
0
(reset)

I Danmark er intet mindre end én million biografbilletter blevet indløst til James Bond-filmen No Time to Die – som den første film i over 10 år.

Faktisk var Danmark det største No Time to Die-land i hele verden målt pr. indbygger, da den nyeste 007 ramte biograferne i slutningen af september. Her overgik vi faktisk med stor afstand Bonds hjemland, England.

Men hvorfor er danskerne SÅ vild med den britiske superspion?

Det har vi spurgt biografchef og Bond-entusiast Rikart Købke og kæmpe fan og indehaver af Bond-bloggen.dk, Casper Nielsen, om.

Danmark er verden største Bond-land

Bond og biograferne går hånd i hånd. Det er blevet en tradition i Danmark, at agent-filmene skal opleves i biografen, siger de to eksperter.

- Det har altid været film med en særlig betydning i snart 60 år, men fra 2006 med både Mads Mikkelsen og Jesper Christensen ombord på 'Casino Royal', nåede interessen et endnu større dansk publikum, fortæller Rikart Købke.

Casper Nielsen peger ligeledes på danskernes tilhørsforhold til filmserien: "Lille Danmark har i de sidste 35 år leveret mange bidrag til serien, både skuespillere og mærkevarer. Så Bond er filmens VM – og vi elsker at spille med."

Men hvorfor elsker det danske publikum Bond-filmene mere end i andre lande?

Til det spørgsmål peger Casper Nielsen på den evne Bond-filmene har til at kunne samle generationerne – mere end fx en ny Marvel- eller Star Wars-film.

Mens Rikart Købke også understreger, hvordan 007-filmene "er lykkedes med at skabe et drama indenfor rammerne i Bond-universet. Karaktererne er blevet mere troværdige uden, at filmen taber underholdningsværdi."

I sidste ende er filmenes spænding og det glamourøse univers med både nostalgi og nutidsfortælling afgørende for, at netop Bond-filmene er seværdige, konkluderer de to Bond-fans.

'No Time to Die' er den mest sete Bond-film nogensinde i Danmark

Daniel Craigs sidste film har slået alle Bond-rekorder i Danmark, hvor den har overgået Skyfall som den mest sete 007-film nogensinde. Men hvorfor er det mon lige 'No Time to Die', som har trukket ekstra mange ind?

Begge eksperter peger på filmens timing. "Det var den første store underholdningsfilm efter Corona-nedlukningen" fremhæver Nielsen.

Samtidig fik filmen et solidt skub af gode anmeldelser, og så er Bond-filmen omgærdet af en mystik: "Ingen kan tale om den uden at spoile. Det gør i sig selv, at folk må ind og se den, før nogen taler over sig" siger Nielsen.

Købke fremhæver desuden, at 'No Time to Die' er blevet et must see, da den ikke mindst fungerer som afslutningen på fem film.

Nielsen fortsætter og peger på hovedrolle Daniel Craig som en ligeledes central faktor:

- Craig har vundet et stort publikum, der ikke nødvendigvis var Bond-fans, før han kom til. Han har ændret rollen, så den passer ind i tiden. Og om det er til det bedre, så kommer de gamle stadig for at se.

'No Time to Die' kan ses i biografen nu.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.