Cookie- og Privatlivspolitik
007-kandidater: De her 20 skuespillere kan blive den næste James Bond

007-kandidater: De her 20 skuespillere kan blive den næste James Bond

Hvem skal overtage efter Daniel Craig?

Stem op!
307
Stem ned!
0
(reset)

Denne artikel blev først udgivet 6. maj 2020. Vi opdaterer listen løbende.

Daniel Craig har lagt pistolen på hylden efter No Time to Die, og det store spørgsmål er nu; Hvem skal overtage det ærefulde hverv som 007?

Craig holder rekorden som skuespilleren, der har spillet Bond i længst tid, så der er store forventninger til hans efterfølger. Ja, han faktisk været med til at ændre rollen for altid.

Da Bond-produeren Barbara Broccoli tidligere har udtalt, at de er åbne for at caste den nye Bond uanset køn og etnicitet, åbner det også op for en lang række andre mulige skuespillere, der kan se deres snit til at spille en af filmhistoriens mest ikoniske roller. Barbara Broccoli har dog senere fastslået, at hvis det står til hende, så forbliver karakteren en mand. 

Både fans og bookmakere har i årevis spået om, hvem der bliver den nye Bond, og deres bud skifter konstant. Da der endnu ikke er offentliggjort noget, er det nedstående udelukkende gætterier indtil videre. Nogle bud er dog mere sandsynlige end andre.

Selv har producerne udtalt, at deres jagt på den næste James Bond først indledes næste år.

Tom Hopper

Det britiske stjernefrø blev lidt ud af det blå kastet ind som stor James Bond-favorit, da han pludselig dukkede op på bookingfirmaets William Halls liste efter rygter om, at han var endt på producernes short-list til at blive den næste 007-spion.

Den 36-årige skuespiller virker da også som en oplagt mulighed: Britisk, veltrænet og stadig et nyt ansigt i branchen, på trods af roller i flere store serier som fx 'Game of Thrones', 'Black Sails' og 'The Umbrella Academy'.

Regé-Jean Page
Internettets nyeste favoritkandidat til agent 007-rollen er allerede blevet set af mere end 63 millioner som the Duke of Hastings i Netflix-serien 'Bridgerton', hvor han både beviser, at han har charmen på plads, og at han ser godt ud i et jakkesæt.

Page har hintet til Bond-franchisen i et Twitter-opslag, hvor han sammen med en promo-video til 'Bridgerton' har skrevet "Shaken and stirred".

I et interview med Jimmy Fallon har Page kommenteret på sagen, hvor han ikke afviser muligheden men nærmere ser på rygterne som en positiv konsekvens af at være brite i en succesfuld serie.

McMafia © BBC
James Norton
Hvis du spørger bookmakerne og Diane Keaton, så er James Norton født til at være James Bond.

Keaton og Norton medvirkede begge i filmen Mit hjem i Hampstead, og i et interview nævnte Keaton, at Norton både var sexet, god til skuespil og klog.

Mange deler samme holdning som den erfarne skuespillerinde, så chancerne for, at den næste Bond kommer til at hedde James Norton, er gode.

Tom Hardy
Tom Hardy
En af tidens mest populære britiske skuespillere er også med i kampen, og han har oddsene med sig. Hardy har både fysikken og populariteten til at spille Bond ... måske er han faktisk for populær?

Selv har han heller ikke udelukket, at det kunne være en mulighed, hvis tilbuddet skulle komme. Faktisk blev det fejlagtigt meldt ud sidste år, at han havde fået rollen.

Boyguard © BBC
Richard Madden
Efter sin rolle i tv-serien ’Bodyguard’ er Richard Madden blevet en af storfavoritterne til at overtage den eftertragtede spion-rolle.

Han har bevist sit værd i en lignende rolle, så han er en oplagt kandidat. Blandt fans er han også meget populær.

Han har før udtalt, at han ikke regner med at skulle spille Bond, men man skal aldrig sige aldrig.


Dan Stevens

Den 39-årige brite har allerede flere virkelig flotte præstationer og populære film på CV'et - og med roller i alt fra 'Downton Abbey' og Disney-filmen Skønheden og udyret til thrilleren The Guest og X-Men-serien 'Legion' har han vist sin alsidighed.

Stevens optræder på bookmakernes favoritlister, og tilføjelsen af den blonde stjerne ville formentlig kunne tilføje nye nuancer til Bond-karakterer.

the night manager  © BBC

Tom Hiddleston
Selvom Hiddleston har fået opbygget en stor fanbase efter sin optræden i Marvel-universet, er det alligevel ud fra Susanne Biers ’The Night Manager’, at folk bedst kan se Hiddleston som 007.

Det kan dog være en ulempe, at han allerede er forpligtet til en stor franchise - som nok vil betyde, at han bliver siet fra i sidste ende.

Barbara Broccoli skulle ligedes efter sigende have udtalt, at han ikke er, hvad hun leder efter. Så hans chancer er faldet drastisk efter, at han første gang blev nævnt som kandidat.

 

Spionen fra U.n.c.l.e © Warner Bros
Henry Cavill
Fra Supermand til Bond. Allerede tilbage i 2005 var den dengang 22-årige Henry Cavill med i kampen om rollen som den britiske superagent i Casino Royale.

Som bekendt fik han ikke rollen, men måske har han chancen denne gang. Hans popularitet er steget betydeligt siden dengang, og han har fysikken til det, hvilket han fik fortalt i 2005, at han skulle arbejde på.

Cavills navn er dog ikke højst på bookmakernes liste længere - ligesom at han nu også har forpligtet sig til bl.a. Netflix-serien 'The Witcher', et Highlander-remake og en anden stor spionfranchise.

Den britiske skuespiller forbliver dog en kæmpe favorit blandt fans, så meget at der bl.a. er blevet lavet et fan-video, hvor man kan se Cavill som Bond.

and then there were none BBC
Aidan Turner
En af bookmakernes nye favoritter er den 36-årige Poldark-skuespiller fra Irland. Noget tyder på, at TV-stjernen kunne få sit helt store gennembrud i filmbranchen som den nye James Bond.

Turner er ikke helt ny indenfor franchiseverdenen, da han medvirkede i Hobitten-filmene som dværgen Kili, og med hans stigende popularitet som Ross Poldark i tv-serien af samme navn, er hans chance god.

Dog kan det være et benspænd, at han er kendt som TV-skuespiller og ikke filmstjerne.

x_men © 20th Century Fox
Michael Fassbender
Ifølge Fassbender selv, er han langt fra den perfekte i rollen som Bond. Han er for gammel og ikke den rigtige. Det sagde han selv i 2016.

Det har dog ikke stoppet bookmakerne fra at spekulere. Og mon ikke den 43-årige skuespiller alligevel ville overveje det en ekstra gang, hvis han fik agent-jobbet tilbudt?

Inception © Sandrew Metronome
Cillian Murphy
En af de mere utraditionelle bud er Peaky Blinders-skuespilleren Cillian Murphy. Hans odds er steget og faldt af flere omgang.

Murphy selv er dog ikke sikker på, hvorvidt han har en chance, men han er stolt over at være blandt favoritterne.

6 days © Verical entertainment
Jamie Bell
Den tidligere barnestjerne, der senest kunne ses i Elton John biopic Rocketman, har spillet lidt af hvert i sin karriere, så rollen som agent virker ikke helt urealistisk.

Bell har tidligere udtrykt, at han vil være beæret over at spille Bond, og hans chancer er gode. Han er dog ikke så populær som mange af hans modstandere, men det er ikke nødvendigvis dårligt.


Our kind of traitor © SF Studios

Damian Lewis
Homeland-skuespilleren var især en af favoritterne for nogle år siden, men nu er den 47-årig Lewis måske ved at være "for gammel" til at startet som en ny frisk James Bond om et par år.

Derfor er hans chancer faldet drastisk, siden gætterierne startede, men han er dog ikke helt ude af spillet.

The spy who dumped me © Nordisk Film
Sam Heughan
Den skotske skuespiller har fået pigehjerter til at banke siden 2014, hvor han fik sit gennembrud i serien ’Outlander’.

Selvom dramaserien er langt fra Bonds hæsblæsende verden, er han alligevel en af fanfavoritterne. Rollen som 007 ville klart være et stort skridt for den 40-årige skuespiller, som selv har meldt sig klar.Henry Golding

Den britiske-malayiske stjerne brød igennem med Crazy Rich Asians, og herefter markeret sig i rollen som skurk i fx The Gentlemen og antihelt i Snake Eyes. Med andre ord kan Golding spille på flere tagenter og kan både mestre den fysiske, sympatiske og mere hårdkogte stil.

Den 34-årige skuespiller har meldt sig klar, skulle han få et opkaldt fra Bond-producerne.

Molly's game © Scanbox

Idris Elba
Idris Elba har længe været øverst på listen over mulige James Bond-kandidater, og det kommer ikke som en overraskelse.

Han er talentfuld, har det rigtige look og er vellidt. Elba har dog selv udtalt, at han nok ikke bliver den næste James Bond. Ligesom Damian Lewis har han sin alder imod sig.


Jack Lowden

En underdog til den ikoniske rolle er den unge brite Jack Lowden, som flere og flere steder bliver omtalt som en mulig kandidat.

Med sine blot 31 somre er Lowden måske til den unge side, men hvis man går efter en ung James Bond til at genstarte universet, så taler det for ham.

Erfaringeren med storfilm er dog begrænset, som dog tæller titler som Dunkirk og Maria Stuart - Dronning af Skotland

Interessant nok er han faktisk hyret ind til serien 'Slow Horses', som følger en gruppe af britiske efterretningsagenter i afdeling kaldet MI5.

*
John David Washington

Man kan argumentere for, at Tenet var en lang audition til rollen som verdens mest berømte agent. Og i såfald hvilken auditon.

Denzel Washingtons søn har absolut flere Bondske kvaliteter - og han kunne være en interessant tilføjelse i universet. Derfor optræder han også på flere af bookmakernes lister.

Hannibal  © NBC
Gillian Anderson
X-Files-skuespillerinden har selv været med til at styrke rygtet om, at hun skal spille den nye kvindelige James Bond.

Efter at fans begyndte at spekulere om hvilken skuespillerinde, der vil være perfekt som den nye agent, skrev hun på sin egen twitter ”It’s Bond. Jane Bond”.

Umiddelbart er hendes chancer små, men hvis der bliver en kvindelig James Bond, hvem er så bedre end Gillian? Måske kun én...

Sicario © Nordisk Film
Emily Blunt
Efter at Blunt jokede med, at hun troede, at hun fik tilbudt rollen som James Bond, da hun fik opkaldet om at spille Mary Poppins, har hun været en fanfavorit.

Det virker godt nok urealistisk, men hvis James Bond bliver en kvinde, så er hun da en klar topkandidat.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Annauser/900995

Nok er 007 og Bond et kodenavn, hvorfor alle ovenstående skuespillere teoretisk set kan spille rollen. Men den politiske korrekthed skal gå hjem. Vi skal lade være med at lade som om, at scrawny og/eller farvede mænd og kvinder (uanset hudfarve) ikke kan spille superhelte eller hemmelige agenter. Der er utallige film som beviser at de netop GODT kan dette, og derudover er de super dygtige til det! Men James Bond er traditionen tro en maskulin, aristokratisk, hvid mand. At give rollen til en kvinde eller en farvet mand udelukkende på baggrund af deres køn eller hudfarve er i mine øjne mere racistisk og kvindenedgørende end at forbigå disse personer. Granted; jeg kender ikke til mange af de ovenstående skuespilleres talenter, men jeg frygter dog at det bliver en "ghostbusters med kvinder" om igen..

Asger

Hej Anna

Jeg er enig med dig - bortset fra, at Bond og 007 netop ikke bare er navne, som principielt kan spilles af hvem som helst.

James Bond er "Ian Fleming's James Bond Agent 007".

James Bond ER Agent 007, med licens til at dræbe. Ian Fleming beskrev udtrykkeligt James Bond Agent 007 som en hvid og (meget) heteroseksuel mand. Han tegnede endda billeder af ham.

Agent 007 er ikke en eller anden sort kvinde, og James Bond er ikke en eller anden gammel pensioneret fyr, som skal hjælpe hende.

Så ja, det er direkte racistisk at ville lave om på James Bond/007. Det er også derfor jeg ikke skal se "No Time to Die".

Hvis Bond og 007 ikke er den samme person, og hvid, hankøn og heteroseksuel - så er det slet ikke James Bond. Punktum.

Birgit Viola

Stemmer på Sam Heughan

Christian

Al den politiske korrekthed er simpelthen ved at stikke helt af! Nu må I altså stoppe! Bond er en hvid mand i slutningen af 30'erne.

Wayne

Kunne blive en fantastisk Bond.

Har set ham i World on Fire - han har udseende, karisma og charme - og er vel et mix mellem Connery og Moore.

Andersuser/927972

For meget dreng, for lidt mand. Måske om en 5-10 år, når han er modnet.

Wayne

Først skal vi lige have overstået næste Bond film - hvilket sker til november.

Det er ikke unormalt at der går 4 - 6 år mellem en ny Bond skuespiller (6 år fra Dalton til Brosnan - 4 år fra Brosnan til Craig).

Altså kan Jonah Hauer-King nemt ramme de 5 ekstra år du efterlyser inden den næste film i rækken.

Fordelen er også at han så kan holde nogle flere år i rollen.

Mickey

1. Jack Davenport
2. Claes Bang
3. James Norton
4. Richard Armitage
5. Nikolaj Coster-Waldau
6. Henry Cavill
7. Cillian Murphy
8. Ed Stoppard
9. William Moseley
10. Dan Stevens

Andersuser/927972

Bond SKAL være britisk. Sådan er det bare. Vi kan ikke bruge danskere med uautentisk accent. Jeg tror, Cillian ville være fed.

Mickey

I England bliver der talt meget varmt om Claes Bang i rollen som Bond. Det kan det godt være han ikke er britisk, men han har ALLE de klassiske Bond-kvaliteter og taler perfekt engelsk - Hvilket man tydeligt så i Dracula. Coster-Waldau har også leveret noget lignende i Game of Thrones, og ham har Englænderne sjovt nok også snakket om. Så længe den nye Bond ser britisk ud, og kan bærer en accent, så er jeg sgu ligeglad med hvad der står på deres pas

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Noobcake

Hvordan er det white washing når cleopatra var fra ptolemaius familien som var græske eller "makedonske" som tydeligvis er europæiske.

12 timer siden
signeuser/778263
signeuser/778263

Mine valg (Scream; døden på nilen; jurassic park; den der lever stille; hvidstengruppen II) skal nok primært forklares ud fra de nostalgiske følels

1 dag siden
Zenna

Det var ikke i 1963 at den seneste Cleopatra-film blev indspillet... min personlige favorit er den fra 1999 med Leonor Varela. Pinligt

1 dag siden
Kasper

2022 er et kæmpe film år for film fans.

1 dag siden
Casper

THOR 4: LOVE AND THUNDER, THE BATMAN, SPIDER-MAN: ACROSS THE SPIDER-VERSE - PART ONE, DOCTOR STRANGE IN THE MULTIVERSE OF MADNESS og BLACK PANTHER

1 dag siden

Aktive debatter