Halloween-guide: Her er biografernes 8 (u)hyggelige film

Biograftur til både store og små
Scream Familien Addams 2 Halloween Kills
(© Sony Pictures / SF Studios / UIP)

Oktober måned kan vist godt siges at være gysets højtid, hvor det hele kulminerer med Halloween - eller Allehelgensaften, om man vil - den 31. oktober.

I den gyserforbindelse har vi lavet en guide til en række biografgys, man kan se i denne mørke tid. Der er noget for både de små og hele familien samt de voksne. God og gysende biograffornøjelse!

Halloween Kills
Den ikoniske dræber Michael Myers vender tilbage for at slå ihjel på ny i 'Halloween Kills', der følger på Halloween fra 2018, som endvidere var en direkte fortsættelse til originalen fra 1978. Således ser disse nye kapitler i franchisen bort fra øvrige film om den maskebærende morder.

På blodig vis overlever Myers de brutale begivenheder for forgængeren og står således klar til at hærge løs igen i byen Haddonfield. Men hverken byens beboere eller for den sags skyld den evige overlever Laurie Strode har tænkt sig at se passivt til. Den står derfor nu på et uundgåeligt opgør!

Køb dine billetter til 'Halloween Kills' her.



Venom: Let There Be Carnage
Tom Hardy er tilbage som den sorte symbiot Venom i fortsættelsen 'Venom: Let There Be Carnage', der følger op på Venom fra 2018. Her er måske ikke tale om en gyserfilm i gængs forstand. Det sagt, så er her en splattet skurk i form af seriemorderen Cletus Kasady, der bliver til den dræbervilde Carnage!

Således står Venom snart ansigt til ansigt med den røde modstander med det store tandsæt. Gyserelementerne er altså til stede, mens der også er skruet op for den groteske humor, når først Tom Hardys Eddie Brock diskuterer lystigt med sit sorte alias Venom.

Køb dine billetter til 'Venom: Let There Be Carnage' her.
 
Familien Addams 2
Halloween-gys er bestemt ikke kun for de voksne. For med animationsfilmen 'Familien Addams 2' står den nemlig på både charmerende og hyggelig uhygge, når man igen møder den monstrøse familie efter den første Familien Addams fra 2019.

I den nye film beslutter farmand Gomez, at familien har brug for at blive rystet sammen, hvorfor de nu drager på campingtur. På deres vej gennem USA spreder de gak, løjer og katastrofer, mens de også møder gamle kendinge og besøger velkendte steder.

Køb dine billetter til 'Familien Addams 2' her.



Forsvundet til Halloween
Med den danske familiefilm 'Forsvundet til Halloween' følger vi søskendeparret Asger og Petra, der for nyligt mistede deres far. Petra elsker halloween og ser frem til at skulle klæde sig ud. I år gider Asger dog ikke alligevel. Han vil hellere hænge ud med sine venner og lave pranks.

Men da Petra pludseligt forsvinder sporløst, må Asger spørge sin nabo Esther om hjælp, selvom de to er gledet fra hinanden i løbet af det sidste år. Sammen med drengen Svend bevæger de sig ud i den skøre halloween-aften for at finde Petra, inden de voksne fatter mistanke.

Køb dine billetter til 'Forsvundet til Halloween' her.

Antlers (premiere den 28. oktober)
Den står på et dystert, brutalt og grumt gys med 'Antlers', der udspiller sig i en lille kulmineby i Oregon, som ligger langt ude i naturen omkranset af store mørke skove. Her møder vi lærerinden Julia, som bliver bekymret for sin unge elev Lucas Weaver - en mut dreng, som bruger timerne på at lave tegninger, der bliver mere og mere urovækkende.

Julia, der har en traumatiseret opvækst bag sig, begynder at ville tage sig af drengen, men det viser sig, at der er noget helt galt i drengens hjem. Snart står det klart, at noget hemmelighedsfuldt gemmer sig i husets dystre indre.

Køb dine billetter til 'Antlers' her.


 
3 gysende særvisninger i København
Man kan til halloween også se frem til 3 unikke og gysende gode særvisninger i biografen. Fra Wes Cravens nyklassisker 'Scream' til vampyraction med 'Blade' og ikke mindst endnu flere vampyrer i den originale 'Fright Night'.

Scream (1996) - vises i Valby Kino den 30. oktober kl. 20:00
Gyser-ikonet Wes Craven sparkede nyt og blodigt liv i slasher-genren med den både dybt underholdende og meta-bevidste slasher 'Scream', hvor den sidenhen legendariske morder Ghostface spreder skræk, rædsel og død i byen Woodsboro, hvor foruroligende telefonopkald bliver starten på en blodig bersærkergang.

Her må bl.a. Sidney Prescott og hendes venner således forsøge at overleve den mystiske morderes hærgen. Filmen affødte siden tre efterfølgere, mens endnu et kapitel venter i 2022, hvor bl.a. det gamle trekløver fra 1996-udgaven er tilbage, nemlig Neve Campbell, Courteney Cox og David Arquette.

Køb dine billetter til 'Scream' her.

Blade (1998) - vises i Empire Bio den 30. oktober kl. 20:00
Bered jer på sølv, hvidløg og ikke mindst masser af blod, når Wesley Snipes ruller sig brutalt ud i titelrollen som vampyrdræbende vampyr i 'Blade'. Karakteren er baseret på en birolle i Marvel-tegneserien "Tomb of Dracula", der i filmisk form som bekendt er en både fantasifuld og actionvild vampyrfortælling sat i et dunkelt og dystert univers.

Filmen fik desuden to filmiske opfølgere i henholdsvis 2002 og 2004, mens en tv-serie så dagens lys i 2006 – dog uden Wesley Snipes som Blade. Forude venter desuden et reboot af vampyruniverset med Oscar-vinderen Mahershala Ali i hovedrollen.

Køb dine billetter til 'Blade' her.

Fright Night (1985) – vises i CinemaxX København den 31. oktober kl. 19:30
Der er flere vampyrer i biografen, når 80’er-filmen 'Fright Night' tager livtag med publikum. Her opdager teenageren Charlie, at hans nabo er vampyr. Ingen tror dog ham, hvorfor han søger hjælp hos den fallerede skuespiller Peter Vincent, som har stor erfaring i at dræbe vampyrer - altså på film.

'Fright Night' blander effektivt gys og humor, mens filmen også hylder de klassiske vampyrfilm, hvor gyserikonerne fra især Hammer-studierne spøger i kulissen. Det hele fortalt med lækre praktiske effekter og charmerende 80’er-energi. Filmen introduceres af Elias Eliot fra podcasten Han Duo.

Køb dine billetter til 'Fright Night' her.