Will Smith, Marvel-stjerne og Tenet-skurk er på Oscar-kurs

Oscar-hype-sæsonen er skudt i gang!
Will Smith / King Richard
(© King Richard / Warner Bros.)

Traditionen tro byder efteråret på en masse nyheder og rygter om potentielle Oscar-kandidater, og hypen bygger sig op på diverse filmfestivaler, hvor de næste store prisuddelingskandidater præsenteres.

Senest har festivaler i Venedig og Telluride givet os muligheden for at tage temperaturen på nogle af de film, du kan glæde dig til.

Vi vil her gennemgå nogle af de film og skuespilspræstationer, der indtil videre har skabt mest Oscar-omtale.

Stærke mandlige kandidater

Særligt to præstationer af mandlige skuespillere har skabt opmærksomhed og entusiasme hos festivalgængerne – nemlig Will Smith og Benedict Cumberbatch.

I King Richard spiller Will Smith den dedikerede Richard Williams – far og træner til tennisstjernerne Venus og Serena Williams. Hvis rollen skulle give stjernen en Oscar-nominering ville det være hans 3. efter at være nomineret for filmene Jagten på lykke og Ali.

Benedict Cumberbatch har også tidligere været nomineret til en Oscar for sin rolle i The Imitation Game. Og nu begynder rygterne at gå på, at Cumberbatch kan se frem til endnu en nominering for sin rolle som benhård cowboy i The Power of the Dog – en film, der modtog en 4 minutter lang stående klapsalve på filmfestivalen i Venedig.

I Venedig vandt instruktøren bag 'The Power of the Dog', Jane Campion, ligeledes prisen som bedste instruktør. Hendes samarbejde med Cumberbatch er altså allerede begyndt at kaste priser af sig, og det bliver spændende at se, hvor meget det kan blive til. 

Kenneth Branagh prøver igen

Den nordirske skuespiller og instruktør Kenneth Branagh, der sidste år kunne ses som superskurk i Christopher Nolans Tenet, rejser lige nu rundt på festivaler med filmen Belfast, som han har skrevet og instrueret. Filmen handler om en ung og drengs liv med sin familie i 1960’ernes arbejderklasse i Belfast.

Branagh har 5 Oscar-nomineringer på bagen bl.a. både som skuespiller og instruktør på Shakespeare-filmatiseringen Henry V. Flere spår nu, at Branagh godt kan se frem mod endnu en nominering, og måske endda kan løbe med en statuette for bedste film.

Twilightstjerne hyldes

Kristen Stewart, der nok af de fleste er kendt fra Twilight-serien, hvor hun spiller Bella, er lige nu aktuel på diverse festivaler med filmen Spencer.

LÆS OGSÅ: Fra Twilight-idol til mulig Oscar-kandidat

Her spiller hun rollen som prinsesse Diana, der under en juleferie med det britiske kongehus beslutter sig for at forlade prins Charles.

Stewarts optræden i filmen har indtil videre skabt en hel del hype omkring skuespillerindens mulighed for en nominering – og måske endda vinderchancer – til næste års Oscar-uddeling.