Ny dansk ungdomsfilm sætter fokus på puttemiddage og gymnasieritualer

Kvinden bag 'Jagtsæson' instruerer landets største unge talenter
Billede
(© Christian Geisnæs)

Jagtsæson blev med knapt 474.000 solgte biografbilletter en af 2019's mest sete film, og instruktør Tilde Harkamp vender nu tilbage til det store lærred i et lidt andet gear med ungdomsfilmen Smuk, der netop har startet sine optagelser.

Filmen følger seks unge mennesker, der får udfordret deres grænser på Rosenholm Gymnasium, hvor de nye 1.g'ere skal igennem en masse ritualer ved årets skolestart, som får stor betydning for deres videre liv på gymnasiet.

Frida starter i 1.g sammen med sin bedste veninde Selma, og de to piger finder hurtigt sammen med Nadja, der er lillesøster til 3.g'eren Pelle og kæreste med Pelles bedste ven Emil.

Emil og Frida får dog snart et godt øje til hinanden, og efter en audition bliver Frida ovenikøbet udvalgt til at deltage i den eftertragtede puttemiddag - mens veninden Selma ikke gør. Det starter en afstand mellem pigerne, som hurtigt mister fodfæstet i det sociale spil.

Læs også: Årtusindets 10 største danske komedier indtil videre

'Smuk' har en række af dansk films største talenter på rollelisten, som bl.a. tæller Andrea Gadeberg, Sylvester Byder og Albert Rudbeck. De unge skuespillere har erfaring fra danske storfilm som Retfærdighedens ryttere, Erna i krig og Druk.

Instruktør Tilde Harkamp udtaler i en pressemeddelelse, at hun med identitet, grænsesøgning og festkultur som rammen håber at skabe en ny ungdomsklassiker anno 2022.

'Smuk' afventer premieredato.