Cookie- og Privatlivspolitik
Johnny Depp angriber ny Hollywood-kultur: ”Ingen er i sikkerhed”

Johnny Depp angriber ny Hollywood-kultur: ”Ingen er i sikkerhed”

Stjernen mener, at det hele er ved at tage overhånd

Stem op!
10
Stem ned!
0
(reset)

Ved filmfestivalen i San Sebastian, der lige nu løber af stablen, modtog Johnny Depp den flotte Donostia-pris – en ærespris, som tidligere er tildelt bl.a. Viggo Mortensen, Judi Dench og Denzel Washington.

Valget af Johnny Depp som modtager af prisen har medført en del opstand, og bl.a. har den spanske forening for kvindelige filmskabere offentligt kritiseret festivalens beslutning. Modstanden er opstået i kølvandet på de mange anklager om Depps mishandling af sin ekskone Amber Heard, som han selv benægter.

Kontroversen er heller ikke blevet mindre efter Depp tirsdag fik tildelt prisen og efterfølgende holdt sin takketale. Det skriver Indiewire. Her langede han nemlig ud efter den såkaldte "cancel-kultur" (cancel culture), som han mener er til fare for alle:

- Det har taget så meget overhånd nu, at jeg kan love jer, at ingen er i sikkerhed. Ikke én af jer. Ingen uden for denne dør. Ingen er i sikkerhed.

Udtrykket "Cancel-kultur" dækker over en moderne form for udstødelse, hvor en person ellere flere personer bliver udelukket fra visse kredse, socialt eller professionelt på baggrund af anklager.

I Hollywood har det ført til boykot af en række skuespillere og filmpersonligheder. Kritikerne mener, at det er et udtryk for en politisk korrekthed, som kan føre til selvcensur og ramme ytringsfriheden.

Det er ikke længe siden, at Johnny Depp for første gang udtalte sig efter anklagerne kom frem, hvor han fik sagt, at ”Hollywood boykotter ham”, og det lader altså ikke til, at hans offentlige kritik er ovre lige foreløbigt.

Anklagerne mod Johnny Depp har bl.a. også ført til, at stjernen forlod sin rolle som Grindelwald i Harry Potter-forløberen 'Fantastiske skabninger 3'. En rolle som dansk Mads Mikkelsen bekendt har overtaget.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Mark

Nicolas Cage har kun været med i gode film :-) Nicolas Cage laver kun verdensklasse præstationer :-). jeg er ganske enkelt vild med Mr.

5 timer siden
Flemming

Han har lavet en del gode film, men hold da op, hvor har han lavet meget crap også.

11 timer siden
Segoyuser/116755
Segoyuser/116755

yes tænkte også , amen hvad med Aarhus, vil da rigtig gerne se den film, give en anmeldelse have været en super fin oplevelse...ja verden er mere e

1 dag siden
Wayne

Godt at høre - og herligt at alle maskiner er ved at være i gang igen.

Jeg glædrer mig til at høre mere om det :-)

2 dage siden
Daniel Bentien

Hej Wayne

2 dage siden