'Jackass 4' anklages for dyrplageri - vil tage filmstudiet i retten

Drengerøvene skaber kontroverser før premieren
Billede
(© Paramount Pictures)

Allerede inden den kommende Jackass 4: Forever har ramt biograferne skaber den kontroverser.

En række scener fra filmens første trailer er nemlig faldet PETA for brystet. Den amerikanske dyreretsforening vil have startet en straffesag mod filmholdet for dyreplageri baseret på Jackass' behandling af en tyr, slange og edderkop.

I en af de omtalte scener bliver Johnny Knoxville stanget af en tyr - og det mener PETA overskrider den lov som gælder i Californien, der forbyder tyrefægtning eller plageri mod dyr, der forsager, at dyret angriber et menneske.

Organisationen mistænker yderligere drengerøvene for at have begået dyrplageri på settet, der ikke er kommet med i filmen.

LÆS OGSÅ: Se video: Steve-O bliver lam til nyt 'Jackass 4'-stunt og har 700 liter tis i sin have

deres erklæring afslutter de med ordene:

- At pine rigtige dyr for dumme stunts normaliserer dyrplageri, opfordre andre - herunder mindreårige - til at skade dyr, og overtræder Californiens love. PETA beder myndighederne om at holde 'Jackass Forever' ansvarlig for alle overtrædelser og minder filmindustrien om, at dyrplageri ikke kan tolereres.

Efter trailerpremieren i juli krævede PETA, at alle scener med dyr fra filmen skulle fjernes, men Paramount Pictures svarede ikke. Derfor er sagen nu rykket videre til strafferet.

Det er ikke første gang, at Jackass-rødderne har haft dyr med i deres i stunts. Det har været en bestandig del af det farlige univers og har inkluderet alt fra alligatorer og ko-lort til mus og guldfisk samt adskillige tyre, som Johnny Knoxville flere gange har været oppe imod. Jackass 2 starter endda med, at hele holdet bliver jaget af vilde tyre.

'Jackass 4: Forever' får premiere den 4. februar 2022 i USA.