Cookie- og Privatlivspolitik
Guide: 10 danske film du kan se frem til resten af året

Guide: 10 danske film du kan se frem til resten af året

Glæd dig bl.a. til krigsfilm, familiehygge og en rejse i vildmarken

Stem op!
21
Stem ned!
0
(reset)

Indtil videre har de danske film i år budt på noget for enhver smag i biograferne med bl.a. Marco effekten, Buster Oregon Mortensen, Hvor kragerne vender, Pagten og Ternet Ninja 2.

Der er heldigvis stadig en masse godt i vente med film, der sender Trine Dyrholm til starten af 1400-tallet, Rasmus Bjerg i vildmarken, Bodil Jørgensen tilbage i en tidligere rolle og meget, meget andet.

Vi bringer her et overblik over 10 danske film, du kan se frem til at se i biografen i det resterende af 2021.

 

Margrete den Første

I 'Margrete den første' spiller Trine Dyrholm den ikoniske monark, der i 1402 stod i spidsen for et nyt nordisk storrige. En konspiration lurer dog i kulissen, der kan koste dronningen alt.

'Margrete den Første' er instrueret af Charlotte Sieling (Borgen, Broen) og har, foruden Trine Dyrholm, Søren Malling, Jakob Oftebro og Morten Hee Andersen på rollelisten.

'Margrete den Første' får premiere den 16. september.

 

Kandis for livet

Dokumentarfilmen 'Kandis for livet' giver et hudløst ærligt indblik ind i den enormt populære dansktopsanger Kandis-Johnnys liv.

Filmen, der er Jesper Dalgaards første lange dokumentarfilm, følger desuden en gruppe Kandis-fans, som bruger musikken til at bekæmpe og bearbejde knuste hjerter og ensomhed.

'Kandis for livet' får premiere den 23. september.

 

Forsvundet til Halloween

Med 'Forsvundet til Halloween' får vi i år den første danske halloween film nogensinde.

Familiefilmen handler om Asger, hvis søster Petra forsvinder sporløst til halloween. Han må derfor, med hjælp fra sin veninde Esther, ud for at finde Petra, inden det er for sent.

Forsvundet til Halloween' får premiere den 7. oktober.

 

Skyggen i mit øje

'Skyggen i mit øje' af Ole Bornedal fortæller historien om bombningen af den Franske Skole under 2. verdenskrig, hvor en fejltagelse endte med at have tragiske konsekvenser.

På rollelisten ses Vikings-stjernen Alex Høgh Andersen, Danica Curcic (Undtagelsen) og Fanny Bornedal (Journal 64).

'Skyggen i mit øje' får premiere den 28. oktober.

 

Vildmænd

Rasmus Bjerg spiller i komedien 'Vildmænd' den frustrerede Martin, der rejser ud i vildmarken i Norge for at bo i naturen og jage sin egen føde – som en rigtig vildmand.

Her møder han hashsmugleren Musa, spillet af Zaki Youssef (Danmarks sønner), og sammen flygter de fra politiet, rivaler og familiemedlemmer gennem de barske fjelde.

'Vildmænd' får premiere den 11. november.

 

Familie Jul og nissehotellet

'Familien Jul og nissehotellet' er den tredje film om drengen Hugo, der elsker nisser, men har indset, at hvis hans jævnaldrende skal stoppe med at drille ham, så må han til vokse op.

På en juleferie møder Hugo dog nissen Sne, der har brug for hans hjælp. Han må derfor beslutte, om han vil hjælpe hende og de andre nisser med at komme hjem.

'Familien Jul og nissehotellet' får premiere den 11. november.

 

Venuseffekten

'Venuseffekten' er en dansk romantisk komedie, som handler om den 25-årige Liv, der forelsker sig i den kaotiske og eventyrlige Andrea, hvilket vender op og ned på hendes liv.

Filmen er skrevet og instrueret af Anna Emma Haudal, der også står bag den populære serie Doggystyle og har bl.a. Johanne Milland, Josephine Park og Lars Mikkelsen på rollelisten.

'Venuseffekten' får premiere den 18. november.

 

Den næstsidste

'Den næstsidste' er en kafkask fortælling om en ubetydelig vandaflæser, der ankommer til en gigantisk bygning for at aflæse beboernes vandmålere.

Før han ved af det, er han fanget i en absurd labyrint, hvor hans virkelighedsopfattelse, rationale og selve eksistens bliver sat på prøve.

'Den næstsidste' får premiere den 2. december.

 

Krummerne – det er svært at være 11 år

I familiefilmen 'Krummerne – det er svært at være 11 år' starter Krumme et detektivbureau med sin ven Tom, og de to giver sig i kast med at opklare et diamanttyveri.

'Krummerne - det er svært at være 11 år' er den 6. film om Krumme og hans familie, der er baseret på Thøger Birkelands populære bogserie.

'Krummerne – det er svært at være 11 år' får premiere den 16. december.

 

Hvidstengruppen II – De efterladte

'Hvidstengruppen II' er en direkte fortsættelse af den populære Hvidsten Gruppen fra 2012. Vi følger de overlevende fra familien Fiil og deres kamp mod den tyske besættelse.

Filmen er instrueret af Anne-Grethe Bjarup Riis, der også stod bag den første film og har bl.a. Marie Bach Hansen (Arvingerne) og Bodil Jørgensen (Hvor kragerne vender) på rollelisten.

'Hvidstengruppen II – De efterladte' får premiere den 25. december.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.