Events i september: Masser af Bond, klassikere og sci fi-forpremiere

Månedens særarrangementer
Billede
(© Ichi the Killer / Omega Project)

Årets første efterårsmåned byder på en række særarrangementer i biograferne, bl.a. forpremierer på flere længe ventede film samt restaurerede Oscar-klassikere og ikke mindst en hel masse James Bond.

Forpremiere: After We Fell

'After We Fell' er det tredje kapitel i After-franchisen. I filmen starter Tessa et nyt og spændende kapitel i sit liv, da hun har besluttet sig for at flytte til Seattle for at starte på sit drømmejob. Forholdet til Hardin samt familieproblemer komplicerer imidlertid tingene for Tessa, som derfor nu må tage en stor beslutning.

Til forpremieren i Nordisk Film Biografer Palads kommer den danske youtuber Anna Briand og præsenterer filmen.

Vises den 1. september i Nordisk Film Biografer. Køb dine billetter her.

 

Forpremiere: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Superheltefilmen 'Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings' er den seneste tilføjelse til Marvels store filmunivers.

Filmen handler om Shang-Chi, der har haft en barndom fyldt med hård kampsports-træning og som voksen nu kastes ud på et vildt eventyr, hvor han må sætte en stopper for den lyssky organisation The Ten Rings.

Vises den 1. september i CinemaxX København, Odense og Aarhus. Køb dine billetter her.

 

Mød Trine Dyrholm til forpremiere på Margrete den første

'Margrete den første' er historien om den bemærkelsesværdige dronning, der i 1402 stod i spidsen for et nyt nordisk rige.

Til forpremieren kan du møde hovedrolleindehaveren Trine Dyrholm og instruktør Charlotte Sieling, der introducerer filmen.

OBS: I Odense kan Trine Dyrholm ikke deltage, men i stedet kommer manuskriptforfatter Jesper Fink.

Vises 2/9 i Nordisk Film Biograf Køge, 13/9 i Nordisk Film Biograf Lyngby, 15/9 i Nordisk Film Biograf Dagmar og 10/9 i Nordisk Film Biograf Odense. Køb dine billetter her.

 

Golden Days 2021 i Gentofte Kino

I forbindelse med den kulturhistoriske festival Golden Days, der i år omhandler antikken, har Gentofte Kino i september to særvisninger på filmene Cleopatra og Mig og Afrodite ('Mighty Aphrodite').

'Cleopatra' (1963) er en af de dyreste filmproduktioner nogensinde og omhandler den episke fortælling om Cleopatra, spillet af Elizabeth Taylor, og hendes stormombruste forhold til Julius Cæsar og Marcus Antonius.

'Mig og Afrodite' (1995) er en romantisk komedie af Woody Allen. Igennem hele filmen er handlingen kommenteret af et græsk tragediekor, der ligesom i det antikke græske teater, fungerer som et kommentarspor, som sætter handlingen i perspektiv.

'Cleopatra' vises den 3. september (køb dine billetter her) og 'Mig og Afrodite' den 19. september (køb dine billetter her) i Gentofte Kino.

 

James Bond-kavalkade fortsat (fra 5. til 28. september)

GoldenEye og Tomorrow Never Dies vises i 4K (klik på titlerne for billetter).

- Vises den 5. september med intro af Ida Rud i CinemaxX København og den 7. september i CinemaxX København.

 

The World is Not Enough og Die Another Day vises i 4K (klik på titlerne for billetter).

- Vises den 12. september med intro af Moovy i CinemaxX København og den 14. september i CinemaxX København.

Casino Royale og Quantum of Solace i 4K (klik på titlerne for billetter).

- Vises den 19. september og 21. september i CinemaxX København.

Skyfall og Spectre i IMAX (klik på titlerne for billetter).

- Vises den 26. september med intro af Jacob Wendt Jensen i CinemaxX København og den 28. september i CinemaxX København.

 

Forpremiere: Kagekampen

Familiefilmen 'Kagekampen' handler om de tre alfer Elfie, Kipp og Buller, der har sat sig for at hjælpe bageren Theo. Theos bror har nemlig et kage-imperium og vil opkøbe Theos bagerbutik. Problemet er bare, at ingen af alferne tidligere har bagt én eneste kage.

Vises den 5. september i Nordisk Film Biografer. Køb dine billetter her.

 

Forpremiere: Margrete den første

'Margrete den Første' er et stort opsat historisk drama om et af de mest betydningsfulde kapitler i Danmarkshistorien. De medvirkende tæller bl.a. Trine Dyrholm i titelrollen samt Søren Malling og Jakob Oftebro i andre roller.

Vises den 9. september i CinemaxX København, Odense og Aarhus. Køb dine billetter her.

 

20 års jubilæum: Ichi the Killer

Nyrestaureret 4K director's cut-udgave af Takashi Miikes fuldstændig vanvittige, voldsomme og blodige krimi 'Ichi the Killer', der debuterede på Toronto International Film Festival i 2001. Filmen vises på japansk med engelske undertekster.

Vises den 14. september i Grand Teatret. Køb dine billetter her.

 

Forpremiere: Dune

Science fiction-filmen 'Dune' er en af årets mest ventede film. Filmen er instrueret af Denis Villeneuve, som tidligere har lavet de mesterlige Blade Runner 2049, Arrival og Prisoners.

Vises den 15. september i CinemaxX København, Odense og Aarhus. Køb dine billetter her.

 

Oplæg til premieren på Dune

Den længe ventede 'Dune' har endelig premiere den 16. september. Filmen er baseret på den populære sci-fi roman af Frank Herbert fra 1965 og handler om hertug-arvingen Paul Atreides (Timothée Chalamet), der for at sikre sin families og sit folks fremtid må drage afsted på en rejse til universets farligste planet.

Inden filmen vises, vil Morten "Marvel" Søndergaard introducere universet og forfatteren bag 'Dune'.

Vises den 16. september i Gentofte Kino. Køb dine billetter her.

 

Fagre voksne verden

Det romantiske drama 'Fagre voksne verden' ('The Graduate') sikrede i 1967 Bill Nichols en Oscar som bedste instruktør.

Filmen, der blev det helt store gennembrud for Dustin Hoffman, handler om den unge Ben Braddock, som forføres af den ældre Mrs. Robinson, der er gift med hans fars forretningspartner. Ben får sidenhen også følelser for Mrs. Robinsons datter Elaine og tilværelsen begynder så småt at ramle sammen om ørerne på ham. 

Filmen vises i en restaureret 4K udgave den 23. september i CinemaxX København, Odense og Aarhus. Køb dine billetter her.

 

Oasis Knebworth 1996

I 'Oasis Knebworth 1996' ser vi hvordan, der i august 1996 samledes over en kvart million unge musikfans i Knebworth Park for at opleve Oasis spille to rekordsættende og epokegørende koncerter.

Med en setliste pakket fra start til slut med klassikere som Champagne Supernova, Wonderwall og Don't Look Back In Anger var Knebworth-koncerterne både højdepunktet for bandets succes og et banebrydende samlingspunkt for en generation.

Vises den 23. september i CinemaxX København, Odense og Aarhus. Køb dine billetter her.

 

Mordets Melodi

I anledningen af kultur-eventet GentofteNatten viser Gentofte Kino filmen 'Mordets Melodi' gratis den 24. september.

Filmen er anset som dansk films første rigtige film noir og handler om en morder, der er løs i storbyen. 'Mordets Melodi' blev en enorm succes, da den udkom i 1944. På rollelisten ses bl.a. Poul Reichhart og Ib Schønberg. Filmen introduceres af biografdirektiør Sune Lind Thomsen.

Vises den 24. september i Gentofte Kino. Få dine billetter til visningen her.

 

Bennys badekar

Det er i år 40 år siden børnefilmsklassikeren 'Bennys badekar' udkom i de danske biografer. Det fejrer Gentofte Kino med en særvisning af filmen, der handler om drengen Benny, som går på eventyr hjemme i sit badekar.

Jannik Hastrup og Flemming Quist Møller, der sammen har lavet 'Bennys badekar', kommer og introducerer filmen.

Vises den 25. september i Gentofte Kino. Køb dine billetter til filmen her.