Cookie- og Privatlivspolitik
Top 10: Robert Zemeckis

Top 10: Robert Zemeckis

Stem på din favorit

Stem op!
9
Stem ned!
0
(reset)

Få instruktører har et højere bundniveau end amerikaneren Robert Zemeckis.

Spielbergs protegé er i denne uge aktuel med det svimlende drama, The Walk, og vi kårer hans 10 bedste film.

Opgaven var svær, da den solide håndværker står bag en god håndfuld af redaktionens nostalgiske filmoplevelser.

Hvordan vælger man fx mellem 'Forrest Gump' og 'Back to the Future'?

Flight

10. Flight (2012)
Efter 'The Polar Express', 'Beowulf' og 'A Christmas Carol' føltes 'Flight' som et comeback til ikke bare live action-filmen, men også til det modne karakterdrama. Denzel Washingtons præstation som den dybt alkoholiserede pilot indbragte en Oscar-nominering, og filmen fremstår som et af Zemeckis’ mere jordnære værker.

The Polar Express

9. The Polar Express (2004)
Familiefilmen er blevet en moderne juleklassiker. Tom Hanks lægger krop og stemme til flere af de CGI-animerede passagerer på den magiske (men også lidt uhyggelige) polar-ekspres, der giver en lille dreng juleglæden tilbage. Effekterne er måske lidt forældede, men stemningen er intakt.

Contact

8. Contact (1997)
Science fiction-filmen hører til genrens mere afdæmpede værker. Jodie Foster spiller kvinden, der opnår kontakt med liv i rummet, bygger et rumskib og rejser ud i universet. Lighederne med 'Interstellar' er ikke få, og i sidste ende er 'Contact' muligvis en tand for new age-smart til manges smag.

What Lies Beneath

7. What Lies Beneath (2000)
Thrilleren, med Michelle Pfeiffer og Harrison Ford, skiller sig ud fra resten af Zemeckis' cv ved at være blottet for varme følelser og elskværdige karakterer. Referencerne til Hitchcock er mange, og filmen bevæger sig ofte over i gysergenren med en række virkelig effektive chok og en konsekvent samt foruroligende brug af suspense.

Cast Away

6. Cast Away (2000)
"Wiiiilson!" Det er nemt at gøre grin med Tom Hanks' tætte bånd til sin volleyball. Men efter et par timer i selskab med den vanvittigt velspillede øboer, er man så følelsesmæssigt involveret, at man ville gå i døden for den dumme bold. Zemeckis' film formår at være et intenst overlevelsesdrama og samtidig en gribende kærlighedsfortælling.

Romancing the Stone

5. Romancing the Stone (1984)
Det kommercielle gennembrud kom samme år som 'Indiana Jones and the Temple of Doom' og kan nemt kaldes en romantisk udgave af Spielbergs eventyrlige film. Michael Douglas og Kathleen Turner er smukke, unge og forfriskende morsomme som de næsten Barbara Cartland-agtige globetrottere.

Back to the Future Part II

4. Back to the Future Part II (1989)
Det er modigt at fortsættelsen tør være så ambitiøs i sin leg med tidslinjer. Marty McFlys indviklede rejse mellem 1985, 2015 og 1955 kræver lidt mere af tilskueren end den første film, og selvom kausaliteten måske ikke altid hænger lige godt sammen, er plottet konstant underholdende og uforudsigeligt.

Who Framed Roger Rabbit

3. Who Framed Roger Rabbit (1988)
Zemeckis’ evne til at blande live-action og animation blev slået fast med 'Roger Rabbit', der velfortjent vandt tre tekniske Oscar-statuetter. Den familievenlige film noir-komedie føles lysår forud for sin tid i legen med genrerne og i de mørke afkroge af fortællingen, der bl.a. inkluderer en ækel Christopher Lloyd som Judge Doom. Nutidens CGI har stadig ikke matchet Jessica Rabbits sexappel, og underholdningsværdien er på Pixar-niveau.

Back to the Future

2. Back to the Future (1985)
Måske den bedste tidsrejsefilm til dags dato. Zemeckis' familievenlige science fiction-komedie er så veloplagt, at tiden aldrig er løbet fra den. Instruktøren er især god til at skabe elskværdige karakterer, hvilket Marty McFly og Dr. Emmet Brown er fremragende eksempler på. Samtidig emmer filmen af 50er-stemning, humor og indeholder et af de mest iørefaldende soundtracks i mands minde.

Forrest Gump

1. Forrest Gump (1994)
Tom Hanks vandt karrierens anden Oscar for en rolle, der har fortjent sin allerede ikoniske plads i filmhistorien. Den episke fortælling om den simple mand, med det begivenhedsrige liv, er indbegrebet af et godt drama, der stadig vokser og vokser for hvert gensyn. På alle måder et mesterværk.

Sådan gjorde vi: Redaktionen lavede hver især deres personlige rangering af Robert Zemeckis' film (eksklusiv 'The Walk'), som i sidste ende resulterede i vores endelige top 10.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mickey

Vi mangler altså Beowulf på den liste! Den ER altså genial, og var på dét tidspunkt banebrydende med sine effekter. Uden sammenligning den bedste vikingefilm der er lavet (ikke fordi der er stor konkurrence :/

brian

Dén mand kan altså lave gode film, hold da op!
Tilbage til fremtiden" er en klassikker.
Roger Rabbit er en skide sjov film og holder stadig, synes jeg- og kæresten Jessica Rabbit er en dejlig haremis!

Men må naturlgivis vælge Cast Away som den bedste film, da den simpelt hen er verdensklasse.

Brian

Henrik Vinther

Kan ikke udstå Forrest Gump, den film er bare alt for sukkersød, sentimental, overfladisk og ret dum.

Back to the Future ved præcis hvad den er, en sjov blockbuster, der på ingen måde prøver på at være seriøs. Fremragende.

rene

fantatisk film kan man lide den type film skal man også se den mindre kendte Cool World med Brad Pitt instrueret af Ralph Bakshi den er også god.

CINEMANDRUP

Forrest Gump står klart som min favorit, men kors hvor er det et svært valg, for kandidaerne er gode. Husker tydeligt hvordan denne film bragte nye perspektiver for min filmverden og elsker fortsat at se den den dag idag, da den bare indeholder alt.

Det samme kan siges om Tilbage til fremtiden, da valget stod imellem disse to. Men det blev afgjort med en fodlængde og her vandt Forrest.

Thomas

Min absolut favoritfilm, da jeg var knægt, var Tilbage til fremtiden, og jeg synes stadig den holder 100%.

Jimmy

Intet slår Roger Rabbit... Faldt pladask for Roger Rabbit da jeg så den første gang, den gang den kom frem, og har elsket den lige siden... :D

Segoyuser/116755

Forrest Gump!

Den er bare så god derfor blev den nummer 1 men ihh der er så mange andre som ligger tæt på. Cast Away såvel som Back to the future, Contact.

Nikolaj

Den er en smuk film, som er rørende og meget realistisk. Forrest Gump og Back to the furture serien og Forrest Gump kommer så derefter.

Jacob

Jeg kan stadig huske første gang jeg så 'Cast Away', og man føler virkelig det er en selv på en øde ø.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.