Mums! Ny dansk komedie har kager på samlebånd

'Kagefabrikken' forventes at fremprovokere både mundvand og grin
Kagefabrikken / Nicolas Bro
(© Rolf Konow)

Instruktøren Christian Lollike tager springet fra teater til film, når han debuterer med komedien Kagefabrikken til næste år. Det skriver Scandinavian Film Distribution i en pressemeddelelse.

Filmen handler om kagefabrikken Borgsø, der er på randen af konkurs. Derfor vil ejeren Niels Agger begå selvmord. Det slipper han desværre levende fra og ender i en større depression.

Samtidig forsøger hans kone Else at redde fabrikken ved at hjemkalde datteren June og hendes mand Jonny. De har begge gået på business school og foreslår en omfattende modernisering, der har fokus på produktion af sunde kager.

Niels kan ikke overskue denne moderniseringsproces og forelsker sig i stedet hovedkulds i fabrikkens nye rengøringsdame, Zeinab, som er fra Irak.

Nicolas Bro, der med film som Retfærdighedens Ryttere og Adams æbler har en hel del erfaring med komedier, spiller hovedrollen som Niels. I ’Kagefabrikken’ får han selskab på rollelisten af Tina Gylling Mortensen, Emma Sehested Høeg, Andreas Jebro og mange andre.

'Kagefabrikken' er den første film, skrevet og instrueret af Christian Lollike baseret på hans eget teaterstykke fra 2013. På den de skrå brædder er Lollikes navn dog fast inventar, og han har vundet adskillige Reumert-priser for sine teaterforestillinger.

'Kagefabrikken' forventes at være i biograferne til september næste år.