Alt vi ved om 'Fantastiske skabninger 3'

Vi får mere Hogwarts og mere Dumbledore!
Billede
(© Warner Bros.)

 Artiklen blev første gang udgivet i efteråret 2019 og er sidst blevet opdateret den 6. august 2021. Artiklen indeholder spoilers for de to første film i serien.

Den tredje film i serien 'Fantastiske skabninger' - forløberne til Harry Potter-filmene - var oprindeligt sat til at have premiere i november 2020. Af forskellige årsager er filmen blevet udskudt af flere omgange, men skulle nu gerne være biograf-klar i sommeren 2022. 

Flere og flere detaljer udkommer om filmen, og her har vi samlet alt, vi ved om Fantastiske skabninger 3.

Warner Bros.

Manuskriptet
Filmens forsinkelser kan tænkes at hænge sammen med modtagelsen af seriens seneste film Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser, der ikke solgte helt så godt som Fantastiske skabninger… og hvor de findes.

De detaljeorienterede fans af Harry Potter-franchisen var bl.a. utilfredse med plothuller og kanon-ændringer, mens anmeldere kritiserede filmen for manglende plot og sammenhæng.

Det lader til, at den ekstra tid bl.a. er blevet brugt til at se på manuskriptet. Oprindeligt stod Harry Potter-forfatteren J.K. Rowling alene som manuskriptforfatter, ligesom på de to første film.

Nu er Steve Kloves kommet med på vognen. Kloves er velkendt i Harry Potter-universet, da han har skrevet manuskriptet til alle de originale film bortset fra ’Harry Potter og fønixordenen’, der er skrevet af Michael Goldenberg (Green Lantern).

Steder og karakterer

En af de største historier om 'Fantastiske Skabninger 3' har været nyheden om, at Mads Mikkelsen overtager rollen som Grindelwald fra Johnny Depp. Det skete efter Depp blev fyret af Warner Bros. som en konsekvens af en række personlige skandaler. Mads Mikkelsen har selv udtalt, at han ikke vil forsøge at gengive Depps Grindelwald, men derimod gå til rollen med sin egen stil. 

Den tredje film i serien har endnu ingen titel, der kan fortælle os noget om handlingen. Vi ved dog, at filmen bl.a. vil finde sted i Rio de Janeiro - og ifølge Variety kommer vi med det nye manuskript til at bruge mere tid på troldmandsskolen Hogwarts sammen med unge Dumbledore. Dette kan forhåbentligt give os mere af den Harry Potter-magi, vi kender og elsker.

Det er også sikkert, at Newt (Eddie Redmayne), Tina (Katherine Waterston), Queenie (Alison Sudol), Jacob (Dan Fogler) og Credence (Ezra Miller) alle vender tilbage i den nye film. Derudover er det blevet bekræftet, at Richard Coyle (Chilling Adventures of Sabrina) og Oliver Masucci (Dark) er tilføjet rollelisten. Vi ved dog ikke, hvilke roller de to kommer til at spille.

Desuden ved vi, at Ilvermorny-professoren Eulalie Hicks kommer til at spille en vigtig rolle. Vi så hende kort i 'Grindelwalds forbrydelser', hvor hun kontaktes af Nicolas Flamel og opfordrer ham til at hjælpe Newt.

Handling

Der er endnu ikke mange oplysninger om plottet i 'Fantastiske Skabninger 3'. Mads Mikkelsen har til gengæld udtalt, at det bliver både magisk og hjerteskærende

Derudover kan dét, at Eulalie Hicks bliver vigtig i næste film tyde på, at vi også kommer til at bruge noget tid på Ilvermorny, den amerikanske troldmandsskole.

Desuden må det tænkes, at Credence Barebones baggrundshistorie og identitet udforskes efter den store afsluttende afsløring i 'Grindelwalds forbrydelser'. Blodpagten mellem Dumbledore og Grindelwald lægger også op til flere spørgsmål.

Warner Bros.

i 2016 skrev J.K. Rowling på twitter, at de 5 Fantastiske Skabninger-film kommer til at forløbe sig fra 1926 til 1945. Da de to første film foregår i 1926-1927, bliver det spændende at se, hvorvidt vi i 'Fantastiske Skabninger 3' kommer til at se et spring frem i tiden, eller om filmen kommer til at forløbe sig over flere år. 

Vi ved desuden fra Harry Potter-serien, at Dumbledore vinder en duel mod Grindelwald i 1945, så på det tidspunkt må blodpagten være brudt. Dumbledore skal altså finde en måde at destruere flasken på, så han selv kan bekæmpe Grindelwald. En opgave, der kan føre ham mange spændende steder hen.

Hvornår?

'Fantastiske Skabninger 3' har været i produktion siden foråret 2020, men er som konsekvens af bl.a. coronanedlukning og Johnny Depps afsked blevet afbrudt flere gange. Af den grund er filmens premieredato ligeledes blevet skubbet af flere omgange.

Lige nu står filmen til at få premiere d. 15. juli 2022, hvis alt går efter planen. Og med alle optagelser i kassen på nuværende tidspunkt, lader det til, at vi ikke skal vente forfærdeligt længe, før vi igen kan suges ind i J.K. Rowlings magiske univers i biograferne. 

Fantastiske skabninger 4 og 5 var originalt planlagt til 2022 og 2024, men med 3'erens udskydelse kan vi godt regne med, at det samme også sker for seriens sidste to film.

'Fantastiske skabninger 3' får biografpremiere den 15. juli 2022.