Cookie- og Privatlivspolitik
Afstemning: Årets bedste film fra 2002

Afstemning: Årets bedste film fra 2002

Sidste chance: Stem og vind biografbilletter

Stem op!
37
Stem ned!
0
(reset)

Det har virkelig ikke været nemt at udvælge de 10 titler til vores afstemning om årets bedste film fra 2002. Filmåret var nemlig særdeles stærkt og alsidigt, hvilket de endeligt udvalgte titler også vidner om. Så derfor:

Hvilken film var den bedste i 2002?

Vi trækker lod om 2 x fribilletter blandt alle, der skriver i kommentarfeltet, hvad de stemte på og hvorfor. Vinderen er trukket og er blevet kontaktet via mail.

Eminem var i den grad på toppen i 2002, hvor han også gik til filmen med den hiphop-dunkende 8 Mile, mens der også var musik på menuen - dog en noget anden - med den Oscar-vindende musical Chicago.

Dansk film gjorde sig også positivt bemærket med Susanne Biers både Robert- og Bodil-vindende Elsker dig for evigt med bl.a. Nikolaj Lie Kaas, Mads Mikkelsen, Paprika Steen og Sonja Richter, mens der blev serveret en gedigen action-komedie med Lasse Spang Olsens Gamle mænd i nye biler - forfattet af Anders Thomas Jensen.

2002 bød også på op til flere storfilm i populære universer, nemlig med Harry Potter and the Chamber of Secrets, The Lord of the Rings: The Two Towers og ikke mindst Spider-Man, der tilsammen solgte intet mindre end 2,3 mio. billetter i de danske biografer!

Steven Spielberg og Tom Cruise fyrede den af med den medrivende science fiction-film Minority Report, mens Matt Damon slog på tæven med den potente The Bourne Identity og så var ikke mindst Roman Polanskis Oscar- og Guldpalme-vindende Holocaust-drama The Pianist også at finde i biografens mørke.

Med kun 10 titler på den endelige afstemningsliste har det betydet, at vi har måttet vinke farvel til en lang række favoritter. Bl.a. Danny Boyles zombiefilm 28 Days Later, Bond-filmen Die Another Day samt Jack Nicholson i hopla med About Schmidt, videre til Spielbergs veloplagte Catch Me if You Can, den skønne Adaptation med Nicolas Cage samt Sam Mendes’ Road to Perdition.

Vi har desværre også set os nødsaget til at fravælge Paul Thomas Andersons sødt melankolske Punch-Drunk Love, Oscar-vindende Nicole Kidman i The Hours og David Finchers Panic Room, videre til de barske Irréversible af Noé, Cronenbergs Spider og City of God samt Moodyssons Lilja 4-ever med flere.

Listens kandidater er udvalgt på baggrund af enten popularitet, antallet af priser eller for at være generelt anerkendte blandt kritikere og/eller publikum.

Hvilken film fra 2002 er bedst?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jeanette P.user/1496239

Chicago er en den bedste film, fordi der er super god og genial musik med i den.

IdaHA

Harry Potter er for mig en go-to - altid! Filmen “Chamber of secrets” er en af mine yndlings film fra den ellers fantastiske filmserie; tilpas action for børneøjne, personlig udvikling hos hovedpersonerne og ikke kun underholdende for børn :-)

Fatih

The pianist er en favorit, men den slår ikke Ringenes Herre - De to tårne.

aliceuser/28923

Rigtig godt plot, gode skuespillere

Stineuser/288802

Det er en meget rørende film og kærlighed, moral og svære valg..

Majbrittuser/547021

GAMLE MÆND I NYE BILER, fordi den bare er mega sjov. Replikken "vi er jo bare kokke" er legendarisk.

Folmer

Det KAN ikke være andet end denne 2. del af en verdensklasse trilogi, der var langt forud for sin tid!

Vibekeuser/1753824

Anden del af en episk trilogy

Alexandre

Forklaringen behøves vel ikke.. Utrolig smuk og velkomponeret film

rene

da det for mig er den rigtig spiderman og den var så vild da den kom frem

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.