Scarlett Johansson sagsøger Disney for streamingpremiere på 'Black Widow'

Filmselskabet svarer igen og afslører skuespillerens løn
Scarlett Johansson / Black Widow / Walt Disney Pictures
(© Walt Disney Pictures)

Scarlett Johansson har været en vigtig del af Marvels superheltesaga gennem de sidste 10 år i rollen som Natasha Romanoff, hvilket kulminerede denne sommer med karakterens solofilm, der fik premiere i både biografer og på streamingtjenesten Disney+.

Denne udgivelsesstrategi for Black Widow har nu fået skuespilleren til at sagsøge Disney for brud på hendes kontrakt, der eftersigende skulle garantere en udelukkende biografbaseret premiereplan.

Skuespillerens løn afhænger af filmens billetsalg og med en samtidig premiere på Disney+, der dog også kræver ekstrabetaling udover abonnementet, anklager Johansson Disney for tab af indkomst. 

Ifølge Black Widow-skuespillerens advokater kontaktede hendes hold Disney for at genforhandle kontrakten, da de hørte om den nye udgivelsesstrategi, men Disney svarede eftersigende aldrig tilbage på deres forespørgsel.

Dette er på trods af, at der i søgsmålet inkluderer en mail fra marts 2019, hvor en af Marvels advokater forsikrede Johansson om, at hendes kontrakt ville blive genforhandlet, hvis planen for filmens udgivelse ændrede sig.

Disney har gennem en talsmand nu svaret tilbage på Scarlett Johanssons søgsmål, som de kalder både foruroligende og ubarmhjertigt.

- Der er overhovedet ingen hold i denne anklage. Søgsmålet er især trist og foruroligende i dets ubarmhjertige tilsidesættelse af de forfærdelige og vedvarende globale påvirkninger af Covid-19 pandemien.

- Disney har fuldt efterlevet Ms. Johanssons kontrakt, og udgivelsen af 'Black Widow' på Disney+ med Premiere Access har desuden betydeligt forstærket hendes mulighed for at tjene yderligere kompensation udover de 20 millioner dollars, hun har modtaget indtil nu.

Johansson og hendes advokater har endnu ikke svaret igen på Disneys udtalelser eller deres usædvanlige offentliggørelse af skuespillerens løn.