Så er den sikker: 2 af årets storfilm kommer i de danske biografer

Superhelte-brag og science fiction-klassiker
Billede
(© Warner Bros.)

For nylig kunne vi berette, at Space Jam: A New Legacy ville få biografpremiere i hele landets biografer, og nu afslører filmselskabet bag, Warner Bros., at to af deres øvrige storfilm får bred premiere.

De længe ventede Dune og The Suicide Squad bliver således vist i biografer i hele Danmark.

Hvorfor er det så overhovedet en nyhed? Siden genåbningen efter Corona-nedlukningen har filmselskaberne Warner Bros., Disney og 20th Century forhandlet med biograferne om vilkårene for filmleje og det vindue, som filmene vises eksklusivt i, før de lander på streaming.

Den forhandling har ikke kunnet løses med visse film og betyder lige nu, at den biografaktuelle Marvel-film, Black Widow, kun vises i få biografer, hvor man ellers ville kunne forvente en bred premiere i hele landet på en film af den kaliber.

Men heldigvis kan superheltefans se frem til en spritny film i genren, når 'The Suicide Squad' rammer biograferne den 5. august. Det er et selvstændigt reboot af den film om skurkegruppen af samme navn fra 2016, denne gang instrueret af den skæve hjerne bag Marvels Guardians of the Galaxy.

'Dune' er den mest ventede film blandt brugerne på kino.dk, og derfor må man forvente, at mange science fiction-fans nu klapper i hænderne, når de kan se Denis Villeneuves stort anlagte filmatisering af Frank Herberts klassiske roman med Timothee Chalamet.

'The Suicide Squad' får premiere den 5. august.

'Dune' får premiere den 16. september, et par uger før den amerikanske premiere.