Matt Damon takkede nej til 'Avatar' - og han fortryder det stadig

Læs også filminstruktørs geniale reaktion.
Jason Bourne, Avatar, Matt Damon
(© Universal Pictures / 20th Century Fox)

Matt Damon er lige nu i Cannes for at promovere sin kommende thriller Stillwater. I den forbindelse afholdt han en såkaldt masterclass, hvor stjernen afslørede en af karrierens største bommerter:

- Jeg blev tilbudt en lille film kaldet 'Avatar'. James Cameron tilbød mig 10% af den. Det vil stå i historiebøgerne... du vil aldrig møde en skuespiller, som har sagt nej til flere penge.

Avatar blev som bekendt den bedst sælgende film nogensinde og indtjente over 2,7 milliarder dollars på verdensplan. 10% svarer rundt regnet til 270 millioner dollars altså 1,5 millarder danske kroner, som Matt Damon altså er gået glip af... Av!

Men hvorfor sagde Damon så nej til sci-fi storfilmen? Han var ved at optage The Bourne Ultimatum og traf den "moralske" beslutning at blive som spionen Jason Bourne.

Den mindre profilerede Sam Worthington blev i stedet for valgt til rollen som Jake Sully, som han også gentager i de kommende fortsættelser i det blå univers.

Matt Damon afslørede også kollegaen John Krasinskis geniale svar på Avatar-historien. A Quiet Place 2-instruktøren sagde nemlig:

- Intet ville have været anderledes i dit liv, hvis du havde lavet 'Avatar', udover at du og jeg ville have den her samtale i rummet.

'Stillwater' afventer en dansk premieredato, mens 'Avatar 2' forventes at få biografpremiere den 16. december 2022.