Mads Mikkelsen skal spille overfor endnu en Hollywood-stjerne i 'Indiana Jones 5'

Fortsættelsen tilføjer også nye manuskriptforfattere
Indiana Jones 4 / Harrison Ford
(© Walt Disney Pictures)

Produktionen af den femte og sidste film i franchisen om den charmerende arkæolog Indiana Jones 5 er lige nu undervejs på trods af en ulykke, hvor Harrison Ford for et par uger siden slog sin skulder under træningen til en af filmens kampscener.

Den Oscar-nominerede og Hitman's Wife's Bodyguard-aktuelle skuespiller Antonio Banderas er nu blevet tilføjet rollelisten, mens instruktør James Mangold får hjælp til manuskriptet af brødrene Jez og John-Henry Butterworth, som han tidligere har arbejdet sammen med på Le Mans '66.

Mens den 78-årige Harrison Ford venter på at blive klar til action igen, kunne det derfor tyde på, at filmholdet benytter tiden til at give filmen et løft.

Steven Spielberg, der også har stået bag de fire første Indiana Jones-film, skulle originalt have stået bag roret på 'Indiana Jones 5', men han forlod projektet efter problemer med udviklingen af manuskriptet. Han er dog fortsat producer på projektet.

Rollelisten byder udover Ford og Banderas også på danske Mads Mikkelsen, Solo: A Star Wars Story-skuespilleren Phoebe Waller-Bridge, Boyd Holbrook og Toby Jones.

Læs også: Mads Mikkelsen om 'Indiana Jones 5': "Alt det, jeg ønskede, det skulle være"

Mikkelsen er i høj international kurs for tiden, hvor han skal medvirke i store franchises som denne og i Fantastiske skabninger 3, hvor han overtager rollen som Grindelwald fra Johnny Depp.

Handlingen i 'Indiana Jones 5' holdes stadig hemmelig, men Mangold har dog allerede teaset, at hovedfortællingen vil foregå i 1960'erne. Rygter har derudover lydt på, at Indy vil blive blandet ind i rumkapløbet, mens billeder fra optagelserne har vist et nazi-tog.

Nye billeder fra optagelserne viser desuden Waller-Bridge i tøj, der tyder på at bekræfte, at filmen vil foregå i 60'erne. Se billederne nederst.

'Indiana Jones 5' er planlagt til biografpremiere den 19. juli 2022.