Cookie- og Privatlivspolitik
Instruktøren bag 'Superman', 'The Goonies' og 'Dødbringende våben' er død

Instruktøren bag 'Superman', 'The Goonies' og 'Dødbringende våben' er død

Richard Donner blev 91 år

Stem op!
18
Stem ned!
0
(reset)

Er du barn af 80’erne og 90’erne, er der nok ingen tvivl om, at en af Richard Donners mange pragtfulde film på et tidspunkt har været din yndlingsfilm.

Den arbejdsomme instruktør er nu gået bort i en flot alder af 91 år.

Richard Donner startede karrieren i tv, og op gennem 60’erne og 70’erne instruerede han et utal afsnit til diverse tv-serier, bl.a. til den banebrydende ’The Twilight Zone’.

Det store film-gennembrud kom i 1976, da han instruerede The Omen (Tegnet), der i eftertiden er blevet en gyser-klassiker.

Herefter fulgte masser film i alle slags genrer. Den kulørte superheltefilm Superman i 1978, adventure-klassikeren The Goonies i 1985, action-blockbusteren Dødbringende våben i 1987, Bill Murray-komedien Scrooged i 1988 og western-filmen Maverick i 1994, bare for at nævne nogle få favoritter fra Donners store katalog.

Dødbringende våben-filmene stod Donners hjerte nært, og der blev op til det sidste arbejdet på at få lavet en femte og afsluttende del i serien om de to betjente Riggs og Murtaugh spillet af Mel Gibson og Danny Glover.

Så sent som i januar i år udtalte den afdøde instruktør, at ’Dødbringende våben 5’ var på vej. Filmen nåede aldrig i produktion.

Richard Donners sidste værk blev dermed krimi-thrilleren 16 Blocks med Bruce Willis fra 2006.

Hvil i fred – og tak for alle de skønne film.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Donner var, med sin version af Superman, utvivlsomt årsagen til at genren blev stueren - og dermed banede han vejen for alt det vi ser fra Marvel og DC.

Maverick er på en måde den femte Dødbringende film da den i humor og dialog refererer til serien.

16 Blocks er en overset actionthriller, som jeg snart skal have genset.

Tak for alt RD

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.