Én tortur-fælde var for voldsom for ny Saw-film

Instruktør afslører detaljer om den slettede scene
Billede
(© Nordisk Film)

Gyserfilmen Spiral: From the Legacy of Saw kører lige nu i biografer over hele verden, hvor den bl.a. er nummer 1 på hitlisten i USA.

Filmen udspiller sig i det brutale Saw-univers, og 'Spiral' har således også sin del af franchisens kendetegnende tortur-fælder. Men ifølge instruktør Darren Lynn Bousman er blodtørstige fans gået glip af en meget voldsom fælde, som man måtte klippe ud af den endelige version.

I et interview med podcasten The Boo Crew fortæller Bousman, der også har lavet Saw II, Saw III og Saw IV, at den nye R-ratede film var i problemer med at komme igennem hos MPAA (Motion Picture Association), der giver film alderscensur i USA.

Instruktøren beskriver det som en kæmpe nedtur, og fortæller om fælden, som de fjernede kun en uge før, at de var færdig i klipperummet. Men understreger at scenen sagtens kunne fjernes uden at have indvirkning på handlingen:

- Det var en scene, som udspiller sig i tredje akt, jeg vil ikke sige, hvem det er, men en anden karakter dør. Og det var med længder den mest grusomme fælde, 100%. Det var også den mest ondskabsfulde.

Det siger ellers ikke så lidt, når der i den endelig film både er en karakter, som mister sin tunge og får revet sine fingre af. Bousman fortæller yderligere:

- Der er mange fælder, som ikke kommer med, som vi har haft ideer til, men det var kun én fælde, som blev optaget, som endte med at blive klippet ud. En fyrs ansigt er fuldstændig ... hele hans ansigt kommer af. Der var helt sikkert noget gore, som blev klippet ud.

SE OGSÅ: Top 10 brutale og klemme fælder i Saw-filmene

Bousman kan dog finde noget positivt i hele miseren:

- Jeg er glad på dén skuespillers vegne, fordi nu overlevede han. Nu kan han komme tilbage, hvis der kommer en [film] mere.

Om scenen nogensinde bliver udgivet på nettet eller som ekstramateriale på en fysisk udgivelse, det må tiden vise.

'Spiral: From the Legacy of Saw' kan ses i biografen nu.