Cookie- og Privatlivspolitik
Derfor blev Carl Mørck skiftet ud til 'Marco effekten'

Derfor blev Carl Mørck skiftet ud til 'Marco effekten'

Nikolaj Lie Kaas ud, Ulrich Thomsen ind 

Stem op!
73
Stem ned!
0
(reset)

Tre år efter den seneste Afdeling Q-film, Journal 64, er Carl Mørck & Co. tilbage i den biografaktuelle Marco effekten. Men ikke alt er, som det plejer. Holdet foran og bag kameraet er nemlig skiftet ud. 

Nikolaj Lie Kaas er blevet erstattet af Ulrich Thomsen, mens makkeren Assad nu spilles af Zaki Youssef. Rollen som Rose indtages af Sofie Torp, og sådan er hele karaktergalleriet i det mørke krimiunivers blevet befolket af nye ansigter.

Men hvorfor denne omvæltning efter fire yderst succesfulde biograffilm, der har solgt langt over 2 millioner billetter tilsammen?

Svaret ligger hos ophavsmanden til hele universet. Forfatter Jussi Adler-Olsen var ikke tilfreds med samarbejde med Zentropa, der havde rettighederne til at producere de fire første bøger i serien.

- Zentropas film ligger langt fra mine bøger, og meget tyder på, at jeg får mere indflydelse i forbindelse med de næste film, udtalte Adler-Olsen i 2016 til Ritzau, da det blev offentliggjort, at Nordisk Film overtog filmrettighederne.

LÆS OGSÅ: 6 Afdeling Q-film er på vej 

Forfatteren luftede yderligere sine tanker om filmene i et interview hos Her & Nu, som senere skabte en mindre shitstorm, da han gik ud og kritiserede hovedrolle Nikolaj Lie Kaas. Han kaldte ham således "enstrenget" og mente ikke, at Carl Mørk var "den rigtige rolle for ham".

Bølgerne gik højt, og som en kulmination på det hele valgte forfatteren at udeblive fra premieren på 'Journal 64'. I et nyt interview med TV2 reflekterer Adler-Olsen over den "frustrerende " situation i 2018:

- En mand, der har læst film og set tusind adaptioner, kan jo finde på at komme med et forslag, og jeg skal tænke mig godt om for at komme i tanke om et eneste af mine forslag, der er gået igennem.

Den 70-årige krimi-konge understreger yderligere, at hans forrige kritik ikke var møntet på Nikolaj Lie Kaas' evner, men nærmere manuskriptet og instruktionen i de tidligere film. Selvom Adler-Olsen ikke har blandet sig i castingen af de nye film, lyder han alligevel tilfreds med valget af den nye Carl Mørck:

 - Ulrich Thomsen er en vidunderlig skuespiller, det samme var Nikolaj. Men Ulrich Thomsen er et pragtfuldt valg. Han er en anden type. Med en lille tåre i øjenkrogen, meget mere underspillet, hvilket er med til at forstærke hans karakter.

LÆS OGSÅ: Ulrich Thomsen er den nye Carl Mørck: "Jeg stjal, hvad jeg kunne fra Nikolaj Lie Kaas"

Valget af netop Ulrich Thomsen ligger på producer Mikael Rieks skuldre, der er den nye bannerfører i filmatiseringen af de resterende 6 Afdeling Q-bøger. Han fortalte i et interview med Avisen.dk sidste år, at ambitionen med 'Marco effekten' var en ny start, et reboot af universet. Derfor skulle der også nye ansigter til - og om valget af Thomsen udtalte Rieks:

- Jeg skal være fuldstændig ærlig at sige, at jeg simpelthen ikke kunne se andre i den rolle.

Den hårdeste dommer af 'Marco effekten' vil uden tvivl være skaberen selv, Jussi Adler-Olsen. Men hvis man skal tro hans egen Instagram, så har det nye hold ramt plet:

- Det er blevet til en fantastisk flot, stemningsfuld og god film, som på mange fine måder genopfinder hele Afdeling Q-universet på film. Glæd jer til Ulrich Thomsen, Zaki Youssef, Sofie Torp og Mads Reuther som Carl Mørck, Assad, Rose og Gordon. Og glæd jer til en forrygende Marco og et unikt håndplukket hold af dejligt modbydelige forbrydere.

Du kan selv få syn for sagen, 'Marco effekten' kan nemlig ses i biografen nu:

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
BERTILuser/82528

Hvor er forfatteren dog arrogant på alle led og kanter. Forstår han, at publikum OG anmeldere elskede de forrige Afdeling Q film? Forstår han, at de var så succesfulde at Nordisk Film turde satse på at filmatisere de resterende 6 bøger? Det føles ikke sådan.

Det kan godt være han aldrig kommer til at skulle forholde sig til virkeligheden, men det gør Nordisk Film - på et tidspunkt. Lige nu er deres kommunikation ude af trit med virkeligheden når de siger de er stærkt tilfredse med Marco Effekten og at de glæder sig til at filmatisere resten. Vågn op, ellers bliver der ikke flere. Problemet er ikke, at det hele er udskiftet, men derimod at erstatningsproduktet er så svagt.

Den største forskel på Adler-Olsens kontrakt med Zentropa og kontrakten med Nordisk Film: Kreativ kontrol. Så kan man selv udlede svaret på hvorfor Marco Effekten er så ringe.

Gert Wiberguser/725539

Ingen tvivl om at Ulrik Thomsen er "tættere" på Mørck, men INGEN slår den ping/pong humor der var mellem Nikolaj og Fares Fares!!
Fares Fares er UMULIG at erstatte, og bøgernes skæve rødhårede Rose er nu HELT galt carstet! Johanne Louise Schmidt var genial i de tidligere film!
Derudover mangler den nye film klart nogle danske scener/skud. Skal vi på Hvidovre hospital, så VIS dog et skud af det,, og skal vi til Kregme eller Lisseleje, så VIS dog et enkelt stemningsbilled derfra i stedet for det tydelige Rumænske univers. Det koser KUN en kameramand der køre lidt rundt og "skyder" en dag eller to! Vi genså "Journal 64" et par dage efter vi havde set "Marco effekten", og vi sad HELT ude på kanten af stolen af spænding til forskel fra GAB i Imperial...

ole

Kan du tilsutte mig de mange kommentare og den er forlangtrukken lige indtil de sidste 20 min deromkring. Ulrik Thomsen skal nok vende sig til den karakter, men der skal altså mere fut i fejemøget . Tænk jer godt om inden næsten film. Ellers gider folk ikke at se dem, der skal være action.

Marionn

Hvis man ser bort fra udskiftningen af skuespillerne, så var der kun i de sidste 15 minutter der skete noget. Der var alt for meget spild med meget lange scener, at f.eks at se på et ansigt.
Så noget af en skuffelse.

Majkenuser/214103

Efter at have overvundet mig selv til at se filmene til de 4 første afd Q bøger jeg ellers er stor fan af (det skal man generelt være indstillet på kan være en speciel oplevelse),så bliver d. 5. Film uden mig som tilskuer. Jeg elskede Lie Kaas i rollen som mørk, og resten af holdet var lige ledes spot on! En samling af særlige der fungerede på trods.jeg elskede det! Disse karakterer lever måske videre i de næste bøger, men jeg vil aldrig kunne se en ny afd. Q film - og ingen anden vil kunne levendegøre Mørks og assads karakterer og unikke forhold end Lie Kaas og fares fares.

Dorrit

Det var en enorm skuffelse. De 3 gode skuespillere er blevet skiftet ud af forfatteren, så nu er han glad og vi andre gider ikke se hans film mere.
Den rolle Nikolaj Lie kaas fremviste havde personlighed. Det har Ulrich Thomsen ikke. På mig virker han som en robot.
Jeg gider ikke se flere af Jussi adlers film eller bøger.
En skuffet eksfan

Ainouser/23424

Kan kun tilslutte mig “negativ kritik koret”.
Filmen var langtrukken, 20 min før filmen er slut skete der endelig lidt og BUM, så var den slut.
Ulrich Thomsen gjorde det egentligt meget godt, mindede faktisk meget om den Carl Mørk jeg har i mit hoved når jeg læser bøgerne, men synes bare at Nikolaj Lee Kaas var savnet, for man har jo vænnet til til hans version. Fares Fares kan ingen erstatte, han er helt genial i rollen som Assad, Rose var også blevet en flad figur..... tænker at jeg har set den sidste afdeling Q film i biffen, kommer der flere bliver det hjemme foran flimmeren, for jeg gider ikke betale for at se mere skuffelse.

Kim

Jeg var i biffen i torsdags og se "Marco Effekten". - Jeg må tilstå at jeg var meget skuffet ! - - Filmen var utrolig "lang i snottet". - Alt for lidt action. Jeg synes faktisk at Kaas´s Carl Mørck-figur, er langt bedre end Ulrich Thomsens. Farres Farres´s Assad-figur er også betydelig bedre end Zaki Youssefs.
Jeg holder meget af Thomsen som skuespiller, men Marco Effekten kan han ikke bære.
Bedømmelse : * * *

Hanne

Lang lidt kedelig film, men bogen var også kedelig
Ked af, at skuespillerne er skiftet ud.
De er ikke nær så “skæve”, som de burde være
Man må håbe, de udvikler sig, hvis der kommer flere film med dem

Marc

"Nikotintyggegummi i munden og sved på panden" burde filmen hedde...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Steffenuser/911245
Steffenuser/911245

Da filmen startede og der stod del 1. Tænkte jeg åh nej ikke en film der slutter uden afslutning.

14 timer siden
Carsten Gottliebuser/133896
...
Carsten Gottliebuser/133896

før Guardian of Galaxy Vol. 3 er James Gunn aktuel med Guardian of Galaxy holiday special på Disney+ december 2022

21 timer siden
Jørgen Mathorneuser/394194
Jørgen Mathorneuser/394194

Pænt goddag.

Vi er klar til en ny sæson.

21 timer siden
Anja

Hvadfor en trailer, hvor

22 timer siden
Louiseuser/522285
Louiseuser/522285

Det kan godt være, at der er mange, som har været inde og se filmen "DUNE", men det er med garanti ikke alle, som er gået opmuntrede derfra :/

22 timer siden