Cookie- og Privatlivspolitik
Afstemning: Årets bedste film fra 2001

Afstemning: Årets bedste film fra 2001

Vores artikelserie er tilbage: Stem og vind biografbilletter

Stem op!
156
Stem ned!
0
(reset)

Vi skal til det igen. Nemlig en afstemning om årets bedste film. Vi er denne gang nået til 2001. Og ja, det er atter engang en nærmest umulig opgave, da året bød på mange uforglemmelige filmoplevelser. Men der er ingen vej uden om:

Hvilken film var den bedste i 2001?

Vi trækker lod om 2 x fribilletter blandt alle, der skriver i kommentarfeltet, hvad de stemte på og hvorfor.

Ron Howards Russell Crowe-drama A Beautiful Mind tog fire Oscar-statuetter hjem – det i de tunge kategorier for Bedste film, Bedste kvindelige birolle til Jennifer Connelly, Bedste instruktør og Bedste manuskript baseret på et forlæg.

I franske Jean-Pierre Jeunets søde og Oscar-nominerede Amélie charmerede Audrey Tautou alt og alle i titelrollen. Der var også en kvinde i centrum i den romantiske komedie Bridget Jones’s Diary, hvor Renée Zellweger står mellem to mænd i skikkelse af Colin Firth og Hugh Grant.

Den svære kærlighed var også på spil i musicalen Moulin Rouge!, hvor Nicole Kidman og Ewan McGregor spiller overfor hinanden i kærlighedens tegn.

2001 var et stærkt år for animationsfilm, da man kunne nyde både den japanske Oscar-vinder Chihiro og heksene af mesteren Hayao Miyazaki, Pixar var på banen med Monsters, Inc., mens den grønne Shrek fik publikum til at grine i filmen af samme navn.

Både børn og barnlige sjæle kunne for første gang på film træde ind i J.K. Rowlings magiske univers med Harry Potter and the Philosopher's Stone. Et andet store eventyr, der trådte sine første skridt i biografens mørke, var Peter Jacksons The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring.

Samme år kunne biografpublikummet også blive rundtossede af David Lynchs syrede mesterværk Mulholland Drive.

Med blot 10 titler at stemme på, har vi desværre også sagt farvel til flere favoritter. Bl.a. gyseren The Others, Wes Andersons The Royal Tenenbaums, krigsfilmen Black Hawk Down og den mystiske Donnie Darko.

Vi har også måttet fravælge den intense Training Day, en stofmisbrugende Johnny Depp i Blow og Coen- brødrenes The Man Who Wasn’t There, videre til kupfilmen Ocean’s Eleven og Michael Hanekes foruroligende The Piano Teacher.

Listens kandidater er udvalgt på baggrund af enten popularitet, antallet af priser eller for at være generelt anerkendte blandt kritikere og/eller publikum.

Hvilken film fra 2001 er bedst?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus/Musen

Puha! Sikke en svær afstemningsrunde. Jeg kunne næsten ikke beslutte mig mellem den ene eller den anden film fra år 2001. Men jeg valgte til sidst at gå med den helt store Anime succes Chihiro og heksene. Den har helt bestemt haft en kæmpe betydning for de japanske tegnefilm, der er kommet med tiden efterfølgende. Universet er helt vildt flot tegnet, figurerne er overdrevent fantasifulde uden lige, og så er det en historie, man kan relatere sig til. Derfor valgte jeg at stemme på netop denne film fra det år. Hvis ikke det havde været for den film, hvad havde Anime så været i dag? ;-).

Sophieuser/915159

Harry Potter var absolut fantastisk og meget medrivende, og jeg vil altid huske Harry Potter og De Vises Sten som den bedste i serien.

maja

Harry Potter fordi jeg er vokset op med det, og altid har elsket det univers og karaktererne. Jeg var 8 år da den udkom og kunne identificere mig med hovedpersonerne og drømme mig væk i Harry Potter universet, som jeg stadig, den dag i dag, elsker.

Kristina

Harry potter er min all time favorit film!
Jeg elsker dem af hele mit hjerte. Bonus 1’eren er min ynglings.

rikke

Shrek er en sjov familiefilm - for alle aldre og typer! Meget unik og med utallige referencer (der er virkelig lagt arbejde i). Den har givet anledning til en masse memes og er en film, som man sent glemmer :-)

Marjtinuser/623672

Shrek, da den er for alle.
Og giver inspiration på mange områder, til vores tids udfordringer.

Ensom i tårn og sump!
Frygt for det anderledes - en trold..
Magtgale konge..

Prinsesse om dagen, trold om natten..

Karsten

Der var mange gode film det år, men LOTR er klart den bedste. Flotte billeder, godt skuespil og god historie.

Moniqueuser/662755

Altså a beautiful mind og Harry Potter var fantastiske. Faktisk er Harry Potter en af mine ynglings. Men intet slår ringenes herre i film magi. Derfor får den min stemme.

Rikke

Ingen tvivl - Det var da jeg så denne film, at det gik op for mig at jeg er fuldstændig afhængig af fantasy - Det er den absolut smukkeste og mest kaptiverende film !

Yasmin

Ingen tvivl om den går til Lord of the rings. Filmen er stadig noget af det smukkeste og ikonisk indenfor fantasy.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.