Cookie- og Privatlivspolitik
6 nye film får biografpremiere i denne uge - se listen her

6 nye film får biografpremiere i denne uge - se listen her

Gys, seriemorder, actionbasker og Oscar-nomineret drama

Stem op!
8
Stem ned!
0
(reset)

Denne uges premierefilm byder bl.a. på biografisk film om Billie Holiday, sydkoreansk kultfilm om en seriemorder, religiøst gys og underholdende actionbasker. Du kan læse om alle ugens premierefilm herunder: 

(Kan du ikke se rækken af trailers herunder, så tryk på linket her og Tillad alle cookies)

Ammonite

Kate Winslet og Saoirse Ronan pryder det store lærred i dette romantiske drama, som udspiller sig i en lille engelsk kystby i 1840'erne. Winslet spiller den anerkendte palæontolog Mary Anning, der bliver tilbudt penge for at se efter den tragedieramte Charlotte. Da uventede følelser opstår mellem dem, bliver det begyndelsen på en kærlighedsaffære, der vil ændre de to kvinders liv for altid.

De kvindelige hovedrolleindehavere, der har har 11 Oscar-nomineringer mellem dem, instrueres af Francis Lee, der tidligere har stået bag den anmelderroste God's Own Country

Memories of Murder (2003)

Den sydkoreanske Bong Joon Ho overraskede alle, da han med publikum- og anmelderhittet Parasite snuppede prisen for Bedste film til Oscar-uddelingen i 2020. I udvalgte biografer bliver det nu muligt at se hans anerkendte krimidrama 'Memories of Murder' fra 2003, som er inspireret af en virkelig seriemorders hærgen i Sydkorea.

Startskuddet for filmens handling er fundet af et kvindeligt lig i en grøftekant i 1989. Hun er blevet voldtaget og kvalt. Da det viser sig, at hun kun er den første af en uhyggelig række af kvindelige ofre, sættes det lokale politi under pres for at opklare denne komplicerede sag.

Nobody

Breaking Bad-stjernen Bob Odenkirk har hovedrollen i denne actionbasker om den tilsyneladende almindelige familiefar, som vender tilbage til sin gamle voldelige livsstil efter et hjemmerøveri. Da han hjælper en kvinde mod en flok ubehagelige mænd, bliver han mål for en hævngerrig russisk mafiaboss. 

Filmen er baseret på Odenkirks idé, og har erfarne action-kræfter bag kameraet. Den er instrueret af Hardcore-instruktøren Ilya Naishuller, og skrevet af Derek Kolstad, som tidligere har skrevet John Wick-filmene, som 'Nobody' læner sig op af, når det kommer til univers og actionstil. 

The Unholy

Ugens premierefilm byder på en såkaldt religiøs gyser med The Walking Dead-stjernen Jeffrey Dean Morgan, der kan få popcornene til at flyve op fra biografstolene.

Filmen følger en ung kvinde, der efter at være blevet besøgt af selveste Jomfru Maria kan udføre mirakler. Hun bliver derfor opsøgt af mennesker fra nær og fjern, der alle skal opleve hendes nye evner. Det viser sig dog, at det ikke udelukkende er det gode, som er på færde. Der gemmer sig nemlig måske noget ondt i skyggerne.

Filmen er produceret af Evil Dead-instruktøren Sam Raimi.

The United States vs. Billie Holiday 

Sangerinden Andra Day har modtaget rosende ord for sin præstation som jazzlegenden Billie Holiday i dette biografiske drama. Filmen følger jazzsangerinden, mens hun bliver undersøgt i en amerikansk narko-efterforskning. 

Det sker efter hun skaber sensation med hittet Strange Fruit, der handler om lynching i sydstaterne i USA. Den kontroversielle sang med det politiske budskab gør hende til et voksende problem for den politiske top, der ønsker hende fjernet fra scenen. 

Filmen er instrueret af Lee Daniels, som tidligere har stået bag de prisvindende dramaer Precious og The Butler.

Yakari på store eventyr

Der er også familieunderholdning på programmet i denne uge med animationsfilmen 'Yakari på store eventyr', der handler om den lille Sioux-indianer Yakari, som er baseret på den klassiske tegneserie af Derib og Job. Karakteren er desuden også kendt fra DR Ramasjang. 

I jagten på den utæmmelige vildhest Lille Torden, drager lille Yakari ud i verden. På sin vej møder han mange farer, men opdager også at han har evnen til at tale med dyr. 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.