Cookie- og Privatlivspolitik
10 film du skal se i maj

10 film du skal se i maj

Biografernes genåbning byder på alt fra Oscar-vindere til dansk krimi og et blodigt gys

Stem op!
33
Stem ned!
0
(reset)

(Kan du ikke se rækken af trailers herunder, så tryk på linket her og tillad alle cookies)

ENDELIG! Biograferne genåbner den 6. maj, og der venter mange spændende film i biografens magiske mørke i maj. Her er de 10 titler, som brugerne på kino.dk har stemt på til at være de mest ventede film denne måned.


Listen byder på film i alle genrer - fra danske thrilers og komedier til familiefilm og action-eventyr. Samtidig er der gensyn med et par af de danske film, som fik premiere sidste år, inden biograferne lukkede. 

Læs mere og se trailers for filmene herunder. Klik på titlerne for at finde billetter.
1. Retfærdighedens ryttere - premiere den 6. maj
Den danske action-komedie 'Retfærdighedens ryttere' fik premiere sidste år, hvor den nåede at sælge 458.000 billetter i biografen inden nedlukningen. Nu er Anders Thomas Jensens nye film tilbage på det store lærred. Filmen handler om militærmanden Markus, der må drage hjem fra krig for at tage sig af sin teenagedatter, da hans kone dør i en tragisk togulykke. Eller er det nu en ulykke? Matematiknørden Otto, der var ombord på toget, mener nemlig, at der er en større konspiration bag ulykken.

'Retfærdighedens rytter' er sat i Anders Thomas Jensens stilsikre univers, der bl.a. tæller 'Blinkende lygter', 'De grønne slagtere' og 'Adams æbler', hvor en moderne fabel-fortælling blandes med absurditeter, vold, humor og filosofiske betragtninger om selve livet. Rollelisten er vild med navne som Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro og Lars Brygmann overfor bl.a. stjerneskuddet Andrea Heick Gadeberg.
2. Godzilla vs. Kong - premiere den 6. maj
Monsterbraget 'Godzilla vs. Kong' har som titlen indikerer de to legendariske filmmonstre på menuen, nemlig den japanske Godzilla og kæmpeaben King Kong. Menneskeheden er således fanget i midten, når de to giganter mødes til monsterkamp. Filmen forener nemlig de to universer fra henholdsvis 'Kong: Skull Island' og 'Godzilla' samt dens efterfølger 'Godzilla: King of the Monsters'.

King Kong så første gang dagens lys i filmen af samme navn fra 1933, mens kæmpeøglen Godzilla trådte ind på filmscenen med filmen af samme navn i 1954. De to enorme bæster har siden da været at finde i en række forskellige film og er blevet en fast del i populærkulturen.
3. Mortal Kombat - premiere den 20. maj
Den hårdtslående 'Mortal Kombat' er baseret på det populære kampspil af samme navn. Filmen tager udgangspunkt i MMA-kæmperen Cole Young, der søger alle Jordens stærkeste og dygtigste kampsportsmestre for at beskytte planeten mod fjender fra Outworld, hvor flere af spillenes ikoniske karakterer som Lui Kang, Raiden, Sub-Zero og Kitana vil udkæmpe dysterne.

Computerspillet er tidligere blevet filmatiseret af Paul W.S. Anderson i 1995. Bag den nye film står bl.a. producer James Wan, der tidligere har lavet film som 'The Conjuring', 'Fast & Furious 7' og 'Aquaman'.4. Croods - En ny tid - premiere den 6. maj
Animationsfilmen 'Croods - En ny tid' er fortsættelsen til 'The Croods', hvor en neandertaler-familie, der har levet hele deres liv i en hule, må vove sig ud på en forunderlig rejse i søgen på et nyt hjem, da de mister deres gamle. Det bliver dog bestemt ikke en tur uden problemer, men absolut heller ikke uden mange grin og farverige optrin.

Filmens instruktør har tidligere arbejdet på andre familiefilm som Kung Fu Panda-filmene, men har også haft en finder med i Shreks univers samt 'The Lego Movie 2: The Second Part'. Filmen kan både opleves med dansk tale og med de originale engelske stemmer i udvalgte biografer.
5. Nomadland - premiere den 6. maj
Nomadefortællingen 'Nomadland' handler om den nogle og 60-årige kvinde Fern, der begynder et liv som moderne nomade, efter hun mister alt. Ferns nye hjem er hendes varevogn, som tager hende på en rejse gennem den smukke amerikanske natur, der giver hende et nyt udsyn på livet.

Filmen modtog hele tre Oscars for Bedste instruktion til Chloé Zhao og Bedste film, mens Frances McDormand modtog karrierens tredje Oscar for hovedrollepræstationen.
6. Promising Young Woman - premiere den 6. maj
Den sorthumoristiske hævnthriller 'Promising Young Woman' handler om den 30-årige Cassandra, der er traumatiseret af sin venindes voldtægt og død. Cassandra har derfor gjort det til sin mission at tage hævn - over mændene. Nu tager således i byen for at udstille alle de mænd, der prøver at udnytte fulde kvinder. Undervejs støder hun imidlertid på en fyr, som måske kan ændre hendes billede på det andet køn …

'Promising Young Woman' var nomineret til hele fem Oscars, herunder for Bedste film, mens den debuterende instruktør og manuskriptforfatter Emerald Fennell vandt prisen for Bedste originale manuskript. Hovedrollen indtages af den stærkt spillende Carey Mulligan, der bl.a. har medvirket i Lone Scherfigs 'An Education'.

 


7. Spiral: From the Book of Saw - premiere den 12. maj
Gyserfilmen 'Spiral: From the Book of Saw' er den niende film i Saw-franchisen. 
Filmen følger to betjente, der bliver rodet ind i en sag med en mystisk seriemorder, som ser ud til at efterlade en række mystiske spiraltegn på sine gerningssteder.

'Spiral: From the Book of Saw' beskrives som en "nytænktning og spin-off i den berygtede Jigsaw Killers verden". Historien er baseret på en idé af komikeren Chris Rock, der også har en af filmens hovedroller, mens den instrueres af manden bag 'Saw II', 'Saw III' og 'Saw IV'.8. Minari - premiere den 6. maj
Det Oscar-belønnede drama 'Minari' handler om en koreansk familie, der flytter fra Korea til USA i 1980'erne for nat søge lykken. De flytter til Arkansas, hvor faderen vil forsøge at etablere en farm, mens hans hustru dog ikke er nær så begejstret for projektet. Familielivet vendes dog noget på hovedet, da mormoren ankommer fra Korea for at bo og hjælpe med børnene.


'Minari' bygger på instruktøren Lee Isaac Chungs egen opvækst. Dramaet vandt desuden en Oscar for Bedste kvindelige birolle til Yuh-Jung Youn som den bramfrie mormor, mens film også har vundet både en publikumspris og en grand jury pris ved Sundance Film Festival 2020 samt modtog Golden Globe-prisen for Bedste ikke-engelsksprogede film.
9. Marco effekten - premiere den 27. maj
Den danske thriller 'Marco effekten' er en ny film om politiets særlige enhed, Afdeling Q, der er baseret på en populære forfatter Jussi Adler-Olsens femte bog i krimi-serien.

Ulrich Thomsen og Zaki Youssef har her overtaget hovedrollerne som henholdsvis Carl Mørck og Assad fra de succesfulde film 'Kvinden i buret', 'Fasandræberne', 'Flaskepost fra P' og 'Journal 64', der ligeledes bygger på Adler-Olsens krimiromaner.
10. Lille sommerfugl - premiere den 6. maj
'Lille sommerfugl' er en drama-komedie skrevet og instrueret Søren Kragh-Jacobsen, der følger landmanden Ernst og hustruen Louise, som skal holde guldbryllup i det lokale forsamlingshus. Men som festlighederne udvikler sig, kommer flere familiehemmeligheder frem - og Ernst gemmer på den allerstørste. Familien sættes derfor overfor den ultimative prøvelse.

Søren Kragh-Jacobsen er blandt dansk films helt store instruktører i forskellige genrer. Han har tidligere stået bag familiefilmen 'Gummi Tarzan', Dogme-filmen 'Mifunes sidste sang' og thrilleren 'I lossens time'. I hovedrollen ses Jesper Christensen, der netop samarbejde med instruktøren for 42 år siden, da de lavede 'Vil du se min smukke navle?'.

Se også: Alle kommende film i biografen

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Laurids

Ja det fedt med anbefalingerne af film som man ikke kan se det på største lærreder da det nu kommer frem at flere af de store biografkæder har valgt at boycutte film fra Disney og Warner pga. udviklingen med Disney+ og HBO Max

Det værste er er nok de har ikke engang noget officielt ud om bare fjerne dem fra deres billetsalg som om det ikke findes.

Store blockbuster fortjener da at blive set på IMAX og det store lærred men desværre. Kæmpe selvmål!

Kim "Dragon furry"

Nogle af de små lokale biografer, som Valby bio og Drive-in i Lynge, de har stadigvæk de film som de store biografer boycutter. Jeg forstår godt de gør det. Det er noget af en skuffelse det Warner og Disney gør over for biografer.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Charlotte

Smuk, særlig givende og grum film, fantastiske unge skuespillere, smukke billeder

6 dage siden
Julius

Men er det ikke kun Walken, der er officielt bekræftet som Shaddam IV?

6 dage siden
Heskey

Synes måske I lige glemmer at nævne hun har en pæn stor rolle i tv-serie versionen af John le CarrèsThe Little Drummer Girl :)

1 uge siden
Grete

Jeg har set denne film det var en super oplevelse.

1 uge siden
Christoffer

de sidste par minutter foregår i 2012, korrekt, men hele filmen med undtagelse af de par minutter er under anden verdenskrig

2 uger siden