Vil du være med i 'Hvidstengruppen II'?

Filmen har startet sine optagelser i Jylland
Hvidstengruppen 2
(© Henrik Petit / Regner Grasten)

Hvidstengruppen ll - De efterladte, én af de mest ventede danske film i år, har startet sine optagelser i Jylland. Og du kan faktisk være med i filmen.

I april og maj søges nemlig statister, som kan spille fanger, fangevogtere, sygeplejersker, almindelige borgere og flygtninge.

Opret en statistprofil på DASK og læs mere her (ekternt link).

Dramaet bliver en efterfølger til Hvidstensgruppen, der tilbage i 2012 blev en af de største danske filmsucceser i nyere tid med sin 765.000 solgte filmbilletter.

Filmen følger Tulle Fiil, hendes mor Gudrun og søster Gerda i deres kamp mod nazisterne. Tulle og Gerda er blevet dømt til rædslerne i tysk fængsel for deres deltagelse i den danske modstandsbevægelse. Deres far, bror og Tulles mand er blevet henrettet, og Tulle er nødsaget til at efterlade hendes datter hos Gudrun.

Hjemme på kroen i Hvidsten må Gudrun nu kæmpe for at få sine døtre tilbage, før det er for sent.

Til rollerne som de tre centrale kvindelige karakterer er Marie Bach Hansen (Tulle), Laura Winther Møller (Gerda) og Bodil Jørgensen (Gudrun) igen at finde.

Instruktør Anne-Grethe Bjarup Riis og forfatter Torval Lervad, der begge stod bag ’Hvidstengruppen’, har igen slået sig sammen til den kommende film.

Hvidstengruppen II - De efterladte har forventet biografpremiere 1. juledag 2021.