Cookie- og Privatlivspolitik
Se årets Oscar-vindere i biografen

Se årets Oscar-vindere i biografen

Nye film på vej - og gensyn med 'Druk'

Stem op!
8
Stem ned!
0
(reset)

Årets Oscar-uddeling blev trods et mærkeligt, Corona-præget show en regulær dansk succeshistorie med hele to vindere: Druk for Bedste internationale film og Mikkel E.G. Nielsen for Bedste klipning for Sound of Metal.

Læs også: 'Druk' scorer verdens største filmpris: Her er alle Oscar-vinderne 2021.

Men flere af de øvrige vindere står på spring til biografpremierer, så her er en oversigt over Oscar-filmene i biografen.

 

Druk / Nordisk FilmDruk

Danmarks fjerde Oscar-statuette i kategorien Bedste internationale film var allerede en kæmpe publikumssucces sidste år med over 800.000 solgte billetter. Filmen skrev yderligere historie, fordi Thomas Vinterberg fik en Oscar-nominering for Bedste instruktør – som den første dansker nogensinde.

Filmen om fire gymnasielærere, der kaster sig ud i et alkohol-eksperiment, har vist sig at tiltale et stort internationalt publikum.

Druk får repremiere i udvalgte biografer.

 

The FatherThe Father

Anthony Hopkins var selv overrasket over sin Oscar-statuette for Bedste mandlige hovedrolle, men selvom mange havde set prisen gå til Chadwick Boseman, er hædren af Hopkins helt på plads. Rollen som den aldrende far i ’The Father’ er nemlig en af karrierens bedste, og det siger ikke så lidt, når vi taler om en skuespiller af hans kaliber.

’The Father’ fik også en Oscar for sit manuskript, der handler om Anthony, der afviser hjælp fra sin datter, mens hans verden langsomt forsvinder omkring ham.

The Father får biografpremiere den 10. juni i Danmark.

 

Manari / ScanboxMinari

Yuh-Jung Youn blev den første koreaner til at vinde en Oscar for Bedste kvindelige hovedrolle, og selvom filmen ikke fik flere af sine seks nomineringer, er der tale om et meget anmelderrost værk.

Instruktøren Lee Isaac Chung skildrer sin egen opvækst i en film, der handler om en koreansk familie, som slår sig ned i USA for at udleve den amerikanske drøm. Efter at have forsøgt sig med hårdt arbejde i Californien, flytter de på landet i Arkansas, hvor de vil etablere en farm ud af en husvogn i midten af ingenting. Men måske netop denne idé kan være det, der virkeliggør familiens amerikanske drøm?

Minari får biografpremiere den 6. maj.

 

Nomadland Photo by Joshua James Richards. © 2020 20th Century Studios All Rights ReservedNomadland

’Nomadland’ fik tre af sine seks nomineringer, men det var også tre af de helt store, nemlig Bedste film, Bedste instruktion og Bedste kvindelige hovedrolle.

Frances McDormand, der netop fik sin tredje Oscar, spiller kvinden Fran, der vil prøve noget nyt med sit liv og derfor begiver sig ud på en fysisk, såvel som spirituel rejse, gennem USA.

Nomadland bliver vist i udvalgte fra biografer den 6. maj.

 

Promising Young Woman © UIPPromising Young Woman

Carey Mulligan er kendt for sin Oscar-nominerede præstation i Lone Scherfigs romantiske ’An Education’. Nu er Mulligan på alles læber for sin rolle i ’Promising Young Woman’, en højaktuel hævnthriller til tiden, hvor hun vil gøre op med krænkende mænd. Emerald Fennell modtog en Oscar for filmens manuskript, og det er også hende, der instruerer dramaet.

Promising Young Woman får premiere den 6. maj.

 

Sound of MusicSound of Metal

Mikkel E.G. Nielsen blev som den første dansker hædret med en Oscar for Bedste klipning, og derudover fik Sound of Metal en Oscar for sin lyd. Og netop lyd er det, det hele handler om, fordi Riz Ahmed spiller en trommeslager, hvis liv braser sammen, da han begynder at miste sin hørelse.

Filmen skulle egentlig have haft premiere sidste år, men blev udskudt pga. nedlukningen i december. Nu kan vi så endelig få lov at opleve Sound of Metal på det store lærred, hvor den fortjener at blive set.

Sound of Metal får premiere den 6. maj.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

The Joker

Jeg er enig med Daniel Craig.

6 timer siden
The Joker

Harrison Ford bliver skiftet ud med en kvindelig udgave af Indiana Jones, så er den saga slut.

6 timer siden
Steffenuser/911245
Steffenuser/911245

Da filmen startede og der stod del 1. Tænkte jeg åh nej ikke en film der slutter uden afslutning.

1 dag siden
Carsten Gottliebuser/133896
...
Carsten Gottliebuser/133896

før Guardian of Galaxy Vol. 3 er James Gunn aktuel med Guardian of Galaxy holiday special på Disney+ december 2022

1 dag siden
Jørgen Mathorneuser/394194
Jørgen Mathorneuser/394194

Pænt goddag.

Vi er klar til en ny sæson.

1 dag siden