Oscar 2021: Se aftenens mest mindeværdige kjoler

Glamourøs rød løber i en Corona-tid
Billede
(© A.M.P.A.S)

Oscaruddelingen løb af stablen natten mellem søndag den 25. og mandag den 26. april, hvor prisfesten var markant anderledes end normalt i form af både deltagerantal og aftenens program.

Læs også: 'Druk' scorer verdens største filmpris! Her er Oscar-vinderne 2021

På trods af dette skød Hollywoods største stjerner alligevel aftenen af med en tur på den røde løber, hvor kjolerne i år både viste meget hud og havde fokus på store skørter, mens farven guld var repræsenteret gentagne gange.

Se Oscar-nattens mest mindeværdige kjoler og jakkesæt herunder.

Amanda Seyfried, Maria Bakalova, Zendaya ©A.M.P.A.S

Som nævnt havde kjolerne til nattens Oscaruddeling fokus på store skørter, mens der samtidig blev vist masser af hud.

Udskæringerne ses især hos de ovenstående skuespillerinder samt hos de guldbeklædte Carrey Mulligan og Andra Day herunder.

Carrey Mulligan, Leslie Odom, Jr., Andra Day ©A.M.P.A.S

Selvom ovenstående skuespillere var klædt på til guldfest, tog ingen af dem en af årets Oscar-statuetter med hjem.

Regina King, Angela Bassett, H.E.R. ©A.M.P.A.S

Oscar-nattens kjoler bød også på drama i form af både store ærmer og den nu Oscar-vindende sangerinde H.E.R.s fantastiske hætte med slæb.

Mikkel E.G. Nielsen, Thomas Vinterberg og Helene Reingaard Neumann, Elvira Lind ©A.M.P.A.S

Danskerne var godt repræsenteret på den røde løber i år, hvor både Mikkel E.G. Nielsen og Elvira Lind gik ind til Oscar-natten med hver deres nominering, mens Thomas Vinterberg var nomineret til hele 2 gyldne statuetter.

Vinterbergs Druk sejrede i kategorien Bedste udenlandske film, mens Nielsen vandt en Oscar for bedste klipning i Sound of Metal - og Danmark havde dermed en historisk prisfest med hele 2 vindere.

Glenn Close, Emmerald Fennell, Chloé Zhao ©A.M.P.A.S

Ikke alle aftenens kjoler faldt i nogen af ovenstående kategorier, og der var også plads til både flade sko og handsker på den røde løber.

Riz Ahmed, Colman Domingo, Paul Raci ©A.M.P.A.S

Klassisk sort med et twist var aftenens stil for mange af mændene på den røde løber med et skarpt jakkesæt i bl.a. pink og guld ind i mellem.