De 5 absolut sjoveste øjeblikke fra Oscar-showet 2021

Fra et Brad Pitt-crush til en numsevrikkende Glenn Close
Billede
(© Matt Petit /AMPAS)

Der var vanen tro både store følelser, store kjoler og naturligvis store priser at finde til dette års Oscar-show, hvor der også blev leveret op til flere morsomme perler undervejs i festen.

Læs også: 'Druk' scorer verdens største filmpris! Her er alle Oscar-vinderne 2021.

Vi peger her på fem af aftenens absolut sjoveste Oscar-øjeblikke anno 2021.



5. Islandsk børnekor i matchende islandske sweatre … på Island
Det har tidligere år været kutyme, at de nominerede for Bedste originale sang blev fremført live undervejs i prisfesten. Men i år blev numrene fremført i optakten til selve showet. Vi fik således tidligt på natten et både sødt og sjovt højdepunkt i form af et islandsk børnekor iklædt matchende islandske sweatre.

Der blev nemlig sendt direkte fra Island, hvor det Oscar-nominerede nummer 'Húsavík' fra Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga blev fremført af bl.a. det velklædte børnekor, der med samme lune og underspillede humor som i filmen stod skulder ved skulder i det traditionelle uld-outfit.

Det eneste, man måske kunne savne var, at selveste Will Ferrell var dukket op i rollen som den Eurovision-begejstrede Lars Erickssong fra komedien.



4. Harrison Fords tørre stikpiller til 'Blade Runner'
Ridley Scotts Blade Runner fra 1982 med Harrison Ford findes som bekendt i flere forskelligt klippede udgaver. Det var også netop Oscaren for Bedste filmklipning, Ford trådte på scenen for at uddele, hvor han i en underspillet introduktion langede morsomme stikpiller efter science fiction-klassikeren.

Fra et stykke krøllet papir, han fiskede op af lommen, læste Ford nemlig et par kradse, gamle bemærkninger om filmen fra 1982 op, bl.a. opfordringer til klippemæssige ændringer.

Det lød bl.a.: "Hvorfor er voice-overen så forfærdeligt? Han lyder bedøvet. Var de alle sammen på stoffer?", videre til "Indtil Zhoras død er filmen forfærdelig kedelig" og ikke mindst "Filmen bliver værre for hver visning". Med tør, underspillet og sjov levering af Ford. Naturligvis.

3. Yuh-Jung Youn crusher på Brad Pitt
De fleste har vel filmstjerner, som de har et godt øje til. Bl.a. er Brad Pitt en af de stjerner, der har beundrere verden over. Ved årets Oscar-show fandt vi ud af, at en af disse fans er den sydkoreanske skuespillerinde Yuh-Jung Youn.

Da hun trådte på scenen for at modtage prisen for Bedste kvindelige birolle i Minari, var det nemlig selveste Brad Pitt, der præsenterede prisen, hvilket afledte varme blikke og afvæbnende smil mellem de to skuespillere.

Den 73-årige Yuh-Jung Youn fik desuden også sat fine ord på netop hendes begejstring for den amerikanske skuespiller med kærlig humor i en tale, der i det hele taget var både virkelig veloplagt og morsom.

2. Daniel Kaluuya om sine forældres sexliv
Oscar-showet har gennem årene affødt mange sjove taler. I år stod bl.a. Daniel Kaluuya for sådan en, da han modtog Oscaren i kategorien Bedste mandlige birolle for sin præstation i Judas and the Black Messiah.

Ud af det blå fik skuespilleren nemlig på overraskende vis drejet sin takketale ind på sine forældres sexliv med de begejstrede ord: "It's incredible! My mom met my dad, they had sex, it's amazing! Do you know what I'm saying?"

Prikken over det komiske 'i' var, at Kaluuya bl.a. havde sin mor med til prisuddelingen, der endnu mere måbende end det øvrige publikum måtte lægge øre - og altså også ansigt - til sin søns twist af en tale.

1. Glenn Close vrikker bagdelen til 'Da Butt'
Aftenens absolut sjoveste øjeblik kom fra ingen ringere end den 74-årie og hele otte (!) gange Oscar-nominerede skuespillerinde Glenn Close, der ej heller i år kom hjem med en gylden statuette for sin nominering i kategorien Bedste kvindelige birolle for Hillbilly Elegy.

Komiker og skuespiller Lil Rel Howery samt showets DJ Questlove legede nemlig musikquiz med publikum, hvor bl.a. Close blev en del af legen, da hun skulle gætte, om nummeret 'Da Butt' fra Spike Lees film 'School Daze' fra 1988 var nomineret, ikke nomineret eller i sin tid vandt en Oscar.

Ikke nok med, at Close med veloplagt sikkerhed gættede rigtigt, så leverede hun også imponerende trivia om nummeret og filmen. Den helt store komiske guldmedalje trak hun hjem ved at rejse sig for at ryste bagdelen til 'Da Butt'. Klart showets sjoveste øjeblik! Hermed var årets største Oscar-gif og meme-guld skabt.