Amerikansk genindspilning af 'Druk' med Leonardo DiCaprio på vej

Efter Oscar-sejren
Billede
(© Warner Bros. / Nordisk Film)

Natten til søndag vandt Druk en Oscar for Bedste internationale film, og nu er det danske mesterværk, der har den engelske titel 'Another Round', på vej til at blive en Hollywood-film.

Deadline kan nemlig meddele, at en amerikansk genindspilning af 'Druk' er i støbeskeen - og det er med selveste Leonardo DiCaprio ved roret.

DiCaprios produktionsselskab Appian Way, Endeavor Content har efter en budrunde sikret sig rettighederne til den danske film, hvor den 46-årige stjerne også er udset til at spille hovedrollen, som Mads Mikkelsen indtog i den danske version.

Netop DiCaprios involvering i projektet er det som også fik Vinterberg overtalt, da den danske instruktør gerne så Hollywood-skuespilleren i en ny rolletype som den følsomme Martin med eksistentialistisk krise.

Vinterberg vil sammen Druk-producerne Sisse Graum Jørgensen og Kasper Dissing fungerer som executive producerer på det amerikanske projekt, som endnu ikke har en instruktør eller manuskriptforfatter tilknyttet.

USA må siges at have et meget anderledes forhold til alkohol, så det bliver spændende at se, hvor den meget danske 'Druk' bliver fortolket på den anden side af Atlanten.

Det forlyder, at rettighederne til filmen var yderst populære, således forsøgte både Jake Gyllenhaal og Elizabeth Banks produktionsselskaber også at få fingre i dem.