Viggo Mortensen er på vej med ny foruroligende film fra instruktør bag 'Eastern Promises'

Det fjerde samarbejde med David Cronenberg
Billede
(© Eastern Promises / Focus Features )

Viggo Mortensen har leveret to af karrierens allerbedste præstationer i David Cronenbergs A History of Violence og Eastern Promises, hvor sidstnævnte også indbragte Mortensen karrierens første Oscar-nominering. Og nu kan vi formentlig se frem til én film mere!

10 år efter deres tredje og seneste samarbejde på A Dangerous Method, planlægger duoen nemlig at skyde en ny film her til sommer.

Det afslører den dansk-amerikanske skuespiller selv i et interview med QG:

- Vi arbejder på noget. Det er noget, som han skrev for lang tid siden, og som han aldrig fik lavet færdig. Nu har han forfinet det, og han vil gerne skyde den.

- Forhåbentlig kan vi filme denne sommer. Uden at afsløre for meget, vil jeg sige, at han måske går lidt tilbage til sin start.

Mortensen henviser til Cronenbergs blodige begyndelse på karrieren, som bød på et utal af stærke film i den brutale body-horror genre, der tæller titler som The Fly, Videodrome og Scanners.

Da Viggo Mortensen bliver spurgt ind til netop det, fortæller han:

- Det er meget interessant. Det er nærmest som en mærkelig film noir historie. Det er foruroligende og det er godt, synes jeg.

Viggo Mortensen debuterede sidste år som instruktør med filmen Falling, hvor der også var blevet plads til en lille gæsterolle til Cronenberg. Se vores interview med Mortensen her.

Vi krydser fingre for et nyt mesterværk fra de to!